Šport > Nogomet
5 ogledov

"Naj ostanejo sproščeni"

Željko Milinović pred obračuni z Rusi meni, da so možnosti povsem izenačene. Fot Žurnal24 main
Do prve tekme dodatnih kvalifikacij med Slovenijo in Rusijo nas ločijo še trije dnevi. Pred prvim polčasom spopada z zbornajo komando smo pokleptali z Željkom Milinovićem.

Nekdanji odlični reprezentančni branilec Željko Milinović trenutno deluje kot pomočnik trenerja pri ljubljanskem Interblocku. Tako kot vsi tudi on z nestrpnostjo pričakuje dodatne kvalifikacije z Rusijo. Pred prvim srečanjem v Moskvi meni, da so možnosti povsem izenačene. "Imena na papirju ne igrajo. Sem pa prepričan, da so naši sposobni Ruse premagati. Mislim, da so možnosti 50:50, ker sta dve tekmi. Bomo videli," nam je svoje mnenje razkril nekdanji igralec Olimpije in Maribora.

Imena na papirju ne igrajo. Sem pa prepričan, da so naši sposobni Ruse premagati.
Željko Milinović

Kakšen pa je njegov nasvet za varovance Matjaža Keka? "Mislim, da Kekovi fantje ne potrebujejo nobenega nasveta, saj sami najbolje vedo, kako in kaj. Tudi selektor Kek ve, kako se je treba pripraviti. Osnova vsega skupaj pa je, da ostanejo sproščeni, saj menim, da iz tega izhaja vse," je dejal Milinović, s katerim smo se nato vrnili v zgodovino. Danes 40-letni Milinović je bil namreč standardni član zlate generacije, vendar pa se dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2002 v Južni Koreji in na Japonskem proti Romuniji ne spominja prav pogosto. "Spomini so lepi. Čeprav je analiza pokazala, da prve tekme v Ljubljani nismo odigrali najbolje. Tudi na sestanku po tekmi smo se sami dobro zavedali, da bi lahko odigrali veliko bolje. Medtem ko smo imeli občutek, da so bili Romuni prepričani, da nas bodo na drugi tekmi z lahkoto premagali, ker naj bi na prvi tekmi imeli veliko smolo. Tu smo mi videli svoje rezerve."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.