Šport > Nogomet
21 ogledov

Naj poteze Mourinha v Interju

Jose Mourinho Žurnal24 main
Kljub muhavosti in pogosto kontraverznemu obnašanju je Jose Mourinho interjeve navijače razveselil z osvojitvijo nogometne Lige prvakov. Poglejmo, s čim je zaznamoval delo v Milanu.

“Lo Monaco? Kdo?"
Športni direktor italijanskega nogometnega prvoligaša Catanie Pietro Lo Monaco je Joseju Mourinhu in vsem v Interju sporočil, da na klopi nerazzurrov sedi največji gobezdač in prepotentnež med trenerji v vsej Evropi. Mourinho mu seveda ni ostal dolžan in se je na to odzval: Poznam le "Bayern Monaco (po italijansko to pomeni Munchen), kneževino Monaco po dirki formule 1 ter menihe (Monks) iz Tibeta."

Doma nepremagan
Jose Mourinho je skozi celotno trenersko kariero pri Interju pred domačimi navijači ostal nepremagan v prvenstvu.

Na prvi novinarski konferenci v milanskem dialektu
Mourinho se je že na prvi novinarski konferenci priljubil nerazzurrom, ko je nekaj besed spregovoril v italijanskem jeziku in to v dialektu, kot ga poznajo v Milanu.

Slavje z navijači na Camp Nou
Mourinhu je v polfinalu letošnje Lige prvakov uspelo iz tekmovanja izločiti prvega favorita Barcelono. Po tekmi se je sredi igrišča veselil zmage in s tem izzval gnev navijačev in nogometašev Barcelone. Vratar Valdes mu je želel slavje fizično preprečiti, navijači Milana pa od takrat kar naprej vzklikajo Portugalčevo ime.

Sneijderja pripeljal v Milanu
Čeprav je že Mourinhov predhodnik Roberto Mancini storil nekaj dobrih potez, ko je v Inter pripeljal nekatere igralce, je Mourinho storil odločilno potezo, ko je v svoje vrste zvabil pri Realu odpisanega velemojstra na sredini igrišča Nizozemca Sneijderja.

Zmagovita vrnitev na Stamford Bridge
Mourinho je pred gostovanjem v osmini finala Lige prvakov pri svojem nekdanjem klubu Chelseaju našel kup romantičnih besed o moštvu iz Londona. Angleški šampion ni našel orožja za Inter, Mourinho pa je še enkrat več iz bitke odšel kot veliki zmagovalec.

Zmaga nad Milanom s 4:0
Ena največjih zmag na klopi Interja je bila tista v 2. krogu letošnjega prvenstva proti mestnemu rivalu Milanu, ko so Motta, Milito, Maicon in Stanković poskrbeli za visoko zmago s 4:0.

Zmaga s 3:1 nad Barcelono
Nikoli pod taktirko trenerja Pepa Guardiole nogometaši Barcelone niso bili videti tako človeški kot na gostovanju na prvi tekmi polfinala Lige prvakov v Milanu letos. Portugalec je španskemu kolegu nastavil veliko past in z napadalno igro šokiral nasprotnika, ki je po vodstvu z 1:0 do konca trikrat pobiral žogo iz svoje mreže.

Zmaga v Ligi prvakov
Čarobna noč na Santiago Bernabeu. Po 45 letih je Mourinho skupaj z igralci pokal za naslov evropskega klubskega prvaka znova pripeljal v Interjeve vitrine. Nerazzurri so po dveh zadetkih Argentinca Milita zasluženo premagali Bayern in se še tretjič v zgodovini zavihteli na vrh Evrope.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.