Šport > Nogomet
49 ogledov

Najbolj gledana tekma zadnjih 14 let

(Real Madrid - Atlético Madrid) EPA
Finalni obračun Reala in Atlética na milanskem San Siru je postregel z rekordno gledanostjo.

V soboto so slovenski ljubitelji nogometa uživali ob spremljanju finala Lige prvakov, ki ga je z nekaj vrhunskimi obrambami zaznamoval tudi naš reprezentant Jan Oblak

Slovenski vratar je nedvomno pripomogel k temu, da si je obračun obeh madridskih velikanov ogledalo rekordno število gledalcev.

Spektakel v Milanu sta si po podatkih agencije AGB Nielsen Media Research ogledali kar dve tretjini gledalcev, ki so v tistem času spremljali televizijo.

Kar tri četrtine moških (75 odstotkov) si je sobotni večer rezerviralo za ogled finalne tekme, še razkriva analiza omenjene agencije.

Tekma na San Siru, ki se po streljanju enajstmetrovk ni končala po željah slovenskih navijačev, je zabeležila 17,4-dostotni rejting in 66-odstotni delež.

''Na Pro Plusu smo bili del vrhunske nogometne sezone. Državno prvenstvo Prve lige Telekom Slovenije je po dolgih letih ponudilo pravo dramo med Olimpijo in Mariborom, napet boj se je odvijal tudi v UEFA Ligi Evropa, kjer je slavilo moštvo Seville. Madridski mojstri usnjene žoge pa so nam v velikem finalu v soboto pričarali nepozaben spektakel in vesel sem, da smo ga ponudili našim gledalcem,'' je povedal programski direktor Pro Plusa Branko Čakarmiš.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.