Šport > Nogomet
38 ogledov

Najbolj sočne nogometne kletvice

Köln Koeln Antonio Cassano Žurnal24 main
Lahko me poljubiš na r.., drekač s... j... te v usta," je nogometaš Antonio Cassano sporočil predsedniku kluba Riccardu Garroneju in si zaslužil mesto med naj nogometnimi kletvicami.

Mediji na Apeninskem polotoku se ukvarjajo z dogajanjem v italijanskem prvoligašu Sampdorii. V ospredju je spor med Antoniem Cassanom in predsednikom kluba Riccardom Garronejem, ki je zaradi žaljivk vodstvo prvenstva zaprosil za dovoljenje za prekinitev pogodbe. Enfant terrible italijanskega nogometa pa se je Garroneju javno opravičil.

Cassano, ki želi ostati član Sampdorie, je za italijansko tiskovno agencijo Anso dejal: "Zelo mi je žal za vse in predsedniku Garroneju, ki ga imam zelo rad, sem se že osebno opravičil v navzočnosti soigralcev." Spor je izbruhnil v torek, ko je Cassano zavrnil povabilo predsednika kluba na večerjo, na kateri naj bi prejel nagrado, češ da Garrone opreza za njegovo nosečo ženo. Izrečene so bile krepke žaljivke, predsednik kluba je zahteval opravičilo, vendar pa tega ni bilo. V soboto je sledil telegram z obvestilom o klubskem suspenzu igralca ter sporočilo, da bo klub zaprosil za predčasno prekinitev pogodbe s Cassanom.

Bild je izbral še nekaj nespodobnosti iz sveta nogometa. Diego Armando Maradona se je sprl že z vsemi, najbolj pa bo ostal znan po besednem dvoboju z novinarji v kvalifikacijah za zadnje svetovno prvenstvo: "Hvala nogometašem in navijačem, nikomur drugemu. Ostali mi lahko ... Vseeno mi je, kaj boste napisali."

Zinedine Zidane in Marco Materazzi sta zasenčila sam finale svetovnega nogometnega prvenstva. Italijan naj bi Zidanu dejal, da ima raje k... kot njegovo sestro, ta pa ga je z glavo udaril v prsi.

Izpostavljamo še izjavo kontroverznega Roya Keana, ki je znan po grobih prekrških in dolgem jeziku: "Ti si lažnivec in p.... Nisem te cenil kot igralca, niti te ne cenim kot človeka. Svetovno prvenstvo si lahko porineš v r... S teboj moram sodelovati le zato, ker si selektor naše reprezentance, pa še Irec nisi, ampak Anglež," je Keane dejal Micku McCarthyju med svetovnim prvenstvom leta 2002.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.