Šport > Nogomet
14 ogledov

Najbolj šokanten poraz v karieri

Estonci so v zaključku tekme pregazili Srbe, ki so izgubili še preostalo zaupanj Žurnal24 main
Estonci so tudi s pomočjo Naftaša Konstantina Vassiljeva pripravili veliko presenečenje in v tretjem kolu kvalifikacij za Euro 2012 v gosteh s 3:1 ugnali Srbe, ki po tekmi niso skrivali razočaranja.

Srbi so si pred srečanjem proti Estoncem zagotovo predstavljali, da bodo brez večjih težav prišli do nove zmage in pomembnih treh točk v boju za preboj na evropsko prvenstvo 2012. Toda to je bil račun brez krčmarja oziroma bolj rečeno račun brez Estoncev. Naftaš Konstantin Vassiljev, ki je prispeval drugi zadetek, in ostali Estonci se po vodilnem zadetku Srbov v 60. minuti niso pustili zmesti, temveč so strnili svoje vrste in uspeli spreobrniti rezultat v svojo korist. Srbom ni pomagal niti odlična atmosfera na stadionu Partizana v Beogradu. "To je zagotovo najbolj šokanten poraz v moji karieri,“ je po tekmi srbskim novinarjem skrušen priznal Milan Jovanović. Tudi kapetan Dejan Stanković ni sijal od sreče. "Nič nam ni šlo od rok. Lepo je igrati za Srbijo, ko gre vse kot po maslu, toda zdaj moramo pokazati, da smo pravi, da se odzovemo in pokažemo pravi odnos,“ je razmišljal igralec Interja.

Branilec Branislav Ivanović je bil razočaran nad odzivom po prvem prejetem zadetku: "Po prvem prejetem golu smo mentalno padli, čeprav smo bili pripravljeni, da igramo vseh 90. minut.“ Srbi pa časa za objokovanje zapravljenih točk nimajo veliko. Že v torek jih čaka vse prej kot lahko gostovanje pri Italijanih, ki so remizirali s Severno Irsko, kar je seveda voda na mlin Slovenije, ki je v Stožicah brez večjih težav s 5:1 odpravila skromne Ferkse otoke. "S tem porazom smo si zmanjšali možnosti za odhod na Euro, a tekem bo še veliko. Moramo ponoviti predstave iz prejšnjih kvalifikacijskih srečanj, v katerih smo pokazali, da ta ekipa ima kvaliteto,“ je še dejal Ivanović. Srbi bodo v Genovi nastopili brez stebra obrambe Nemanja Vidića, ki bo moral prisilno počivati zaradi rumenih kartonov, kar je še dodatna težava za v zdanjem času ne preveč prepričljive "orle“.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.