Šport > Nogomet
9 ogledov

Najboljša sta Ferguson in Vidić

Vrh twitterske ledene gore je pokukal na plan zaradi zapisa Wayna Rooneyja. (Fot Žurnal24 main
Pred tekmo svojega Manchester Uniteda z Blackpoolom se trener Alex Ferguson ubada s socialnimi omrežji. V tolažbo mu je vsaj nagrada za najboljšega trenerja sezone. Nemanja Vidić naj igralec.

Trener angleških državnih prvakov Manchester Uniteda Alex Ferguson in srbski branilec ter kapetan Nemanja Vidić sta postala najboljši trener oziroma igralec sezone. Dobitnike nagrad vsako leto izberejo predstavniki nogometne zveze, medijev in navijači preko spletnega glasovanja.

Vidić, ki se je leta 2006 na Otok preselil iz moskovskega Spartaka, je nagrado za najboljšega igralca prejel tretjič, za škotskega strokovnjaka pa je to že deseta lovorika.

Sicer pa se mora Ferguson ubadati s skrbmi, ki ne sodijo ravno v delokrog trenerja, ki ima na skrbi profesionalce. Na tiskovni konferenci se je namreč pritoževal, da nekateri njegovi igralci preveč "visijo" na socialnih omrežjih, potem ko se je Wayne Rooney zapletel v twitterski spor z enim od svojih sledilcev.

Kaplja čez rob je bilo Waynovo sporočilo "Spat te bom dal v 10 sekundah, punčka", kar je naletelo na plaz zgražanja. Rooney ima sicer pol milijona sledilcev, Rio Ferdinand pa kar dober milijon, branilec pa twitta večkrat na dan.

"Resnično ne razumem," je potarnal sir Alex. "Na svetu je milijon reči, ki jih lahko počneš. Naj se spravijo v knjižnico in berejo knjige, to (Twitter, op. a.) je zapravljanje časa," je nadaljeval in potrdil, da klub razmišlja o prepovedi uporabe Twitterja.

Lestvica:
1. Man. United* 77 točk
2. Chelsea 71
3. Man. City 68
4. Arsenal 67
5. Tottenham 59
6. Liverpool 58
...
16. Wolverhampton 40
17. Birmingham 39
18. Blackpool 39
19. Wigan 39
20. West Ham 33
*prvak

Premier League, 38. kolo:

Nedelja, 17:00:
Aston Villa – Liverpool

Bolton – Manchester City

Everton – Chelsea

Fulham – Arsenal

Manchester United – Blackpool

Newcastle – West Bromwich

Stoke City – Wigan

Tottenham – Birmingham

West Ham – Sunderland

Wolwerhampton – Blackburn

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.