Šport > Nogomet
26 ogledov

Najboljši avstralski nogometaš je Kewell

harry kewell EPA
Nekdanji zvezdnik angleških nogometnih prvoligašev Liverpoola in Leeds Uniteda Harry Kewell je bil izbran za najboljšega avstralskega nogometaša vseh časov. Tako sta se odločili strokovna komisija in avstralska javnost.

Nagrado, ki si jo je Kewell prislužil v glasovanju avstralske javnosti (prejel je več kot 15 tisoč glasov) ter strokovne komisije, so podelili na slovesnosti v Sydneyju. Triintridesetletnik, ki se je pred časom vrnil v Anglijo, potem ko je eno sezono odigral na peti celini za moštvo Melbourne Victory, je podelitev nagrade izpustil. "To je zame neverjetna čast! Zelo sem ponižen in hvaležen, še posebej, ker je o dobitniku odločala tudi javnost," pa je novico pospremil Kewell.

Kewell, ki je zapustil domovino pri rosnih 15 letih in se pridružil mladi ekipi Leeds Uniteda, je nato igral za Leeds, Liverpool in Galatasaray, z Avstralijo pa je zaigral na dveh mundialih ter v 58 reprezentančnih nastopih zabil 17 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.