Šport > Nogomet
14 ogledov

Najdražji junak: Yaya za prvi naslov!

Carlos Tevez Kompany Given Džeko Dzeko šampanjec sampanjec polivanje veselje pro
1/15
Žurnal24 main
Manchester City je z golom Yaye Touréja dobil finale pokala FA na Wembleyju proti Stoke Cityju (1:1). To je prvi naslov za sinjemodre po letu 1976! Zvečer je francoski pokalni prvak postal še Lille.

Nekaj je na Yayi Touréju in pokalnih finalih: potem, ko je še pod vodstvom Josepa Guardiole v finalu španskega pokala zabil izenačujoči gol za Barcelono, ki jo je na koncu izstrelil do prve lovorike pod vodstvom novega trenerja, je po multimilijonskem prestopu k Manchester Cityju postal mož odločitve tudi pri sinjemodrih. Citizensi so deklasirali Stoke City, a morali na odrešitev vseeno čakati vse do 74. minute, ko je Touré s pravo raketo zatresel mrežo lončarjev in Cityju prinesel prvo trofejo po 35 letih.

Touré je prav tako na Wembleyju pred tedni odločil veliki polfinalni derbi z Manchester Unitedom, tokrat pa je v mrežo pospravil odpadek po strelu Davida Silve in vrata Thomasa Sorensena skorajda dvignil s tečajev. Stoke v svojem premiernem finalu ni bil dostojen nasprotnik za milijonarje, ki so si pred novo sezono že zagotovili (vsaj) kvalifikacije za Ligo prvakov.Šejk Mansour bin Zajed Al Nahjan se je lahko tako veselil prvega kosa srebrnine, odkar je z milijoni iz Abu Dabija prišel leta 2008, medtem pa zapravil že več kot 300 milijonov funtov ... Kakšno naključje, da je najbolje plačan ravno - Yaya Touré!

Bizarna zmaga Lilla: priložnost za dvojno krono!
Neverjetna napaka vratarja Gregoryja Coupeta v 89. minuti finala francoskega pokala je prinesla naslov Lillu, ki je zdaj zelo blizu dvojni kroni. Tekma na Stade de Francu se je že bližala podaljšku, ko je Ludovic Obraniak srečno zadel s prostega strela in zlomil srca branilcem naslova PSG. Izkušeni vratar Coupet je slabo ocenil let žoge, ki ga je preletela in se od vratnice odbila v gol. Nekdanji vratar francoske reprezentance je sicer že v naslednjem napadu ubranil enajstmetrovko Mathieuju Debuchyju, a navijači pariškega kluba bodo njegovo napako še dolgo časa premlevali. To je prvi pokal za nekdanji klub Milenka Ačimovića po letu 1955, rdeči pa bi lahko dve tekmi pred koncem francoskega prvenstva prvič po letu 1954 postali državni prvaki, kar bi bil njihov prvi "dvojček" po letu 1946. Vse to se bo zgodilo, če Marseille v nedeljo izgubi pri Lorientu, Lille pa v zaostali tekmi premaga Sochaux.

Pokal FA (FA Cup), finale:

Manchester City : Stoke City 1:0 (0:0)
Y. Touré (74)

Francoski pokal (Coupe de France), finale:

Paris SG : Lille 0:1 (0:0)
Obraniak (89)
Debuchy (Lille) je v 90. minuti zapravil strel z enajstih metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.