Šport > Nogomet
22 ogledov

"Najlepši gol, kar sem jih kdajkoli dosegel"

Henrikh Mkhitaryan Profimedias
Armenski kapetan Henrikh Mkhitaryan je na Old Traffordu poskrbel za enega najlepših golov leta 2016. Na mojstrovino rdečega vraga je spektakularno odgovoril Fabio Borini.

Tekma 18. kroga angleške Premier League med Manchester Unitedom in Sunderlandom je postregla z dvema kandidatoma za najlepši zadetek iztekajočega se koledarskega leta.

Rdeči vragi so povedli v 39. minuti z golom Daleyja Blinda, v 82. pa je prednost in zmago domače ekipe potrdil Zlatan Ibrahimović.

Slednji je štiri minute kasneje sodeloval pri zadetku Henrikha Mkhitaryana, ki je po podaji švedskega napadalca postregel s fenomenalnim strelom s peto oziroma s t.i. škorpijonom.

Čeprav je bil Armenec v prepovedanem položaju, je glavni delivec pravice zadetek priznal.

Navijači so si bili na družabnih omrežjih presenetljivo enotni, da si stranski sodnik za napako ne bi mogel izbrati boljšega trenutka. ''Pri takšnih golih bi morali prepovedani položaj razveljaviti,'' je zapisal eden od uporabnikov omrežja Twitter.

Henrikh Mkhitaryan  | Avtor: Profimedias Profimedias

''Najlepši gol, kar sem jih dosegel. Zelo sem navdušen. Najprej sem pogledal pomočnika in ko sem videl, da ni dosodil prepovedanega položaja, sem začel slaviti. Pričakoval sem, da bom žogo dobil pred seboj, vendar sem jo prehitel. Ni mi preostalo drugega, kot da poskusim s peto. Uspelo mi je,'' je povedal Mkhitaryan.

S tem pa mojstrovinam v gledališču sanj še ni bilo konec, saj je v 91. minuti srečanja za častni zadetek gostujoče ekipe poskrbel še Fabio Borini. Tudi italijanski napadalec si za svoj gol zasluži vse pohvale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.