Šport > Nogomet
12 ogledov

Najpogostejše težave pri FC08

Če imate težave, preverite svoje nastavitve. Žurnal24 main
Pripravili smo nekaj najboljših nastavitev požarnega zidu in poskušali razjasniti nekaj težav, s katerimi se soočate igralci spletne igre Football Challenge 2008.
Ročna menjava igralcev – kako izberem igralca, ki ga želim?

Če imate vključeno nastavitev za ročno menjavo igralcev, naslednji igralec ni izbran avtomatično, ampak ga izberete sami. Kako? Če hkrati pritisnete tipko za menjavo igralca in eno izmed puščic za smer, lahko izberete enega od igralcev, ki je obrnjen ali teče v izbrano smer in je najbližje žogi.

Primer: Če ima žogo igralec na sredini igrišča, ki igra v smeri proti golu, in bi jo radi podali obrambnemu igralcu, ki prihaja bočno za vami, pritisnete puščico gor in tipko za menjavo igralcev.


Kaj pomeni številka ob igralčevem imenu?

Številka ob igralčevem imenu označuje odzivnost njegove povezave (ping) v milisekundah. Nižja kot je številka, bolje je. Številka je obarvana rdeče, če je odzivnost previsoka in pomeni, da prenos igre ne teče gladko. To se posledično lahko izraža v izgubi povezave.

Informacije o tem, kako zadržati nizko odzivnost povezave (link rate) najdete v alineji. Izguba povezave med igro – ponovna povezava.


Katera je najboljša konfiguracija za moj požarni zid (firewall) za FC:08?

Če želite igrati igro prek spleta (online), morate biti povezani na Football Challenge strežnik.

Da bi si to zagotovili, morate imeti vključene določene vmesnike in vrata, ki omogočajo stalno dvosmerno povezavo med igro in strežnikom.


Nastavitve za Windows XP s SP2:

Nadzorna plošča (Control panel)/Windows požarni zid (Windows Firewall):

Splošno (General): deaktivirajte "Ne dovoli nobenih izjem“ (Allow no exceptions).

Izjeme (Exceptions): kliknite dodaj program (Add Program), izberite Football Challenge in ga dodajte na seznam programov.


Nastavitve za Windows Vista:

Nadzorna plošča/Varnost (Security)/Windows požarni zid:

Kliknite "Dovoli programu skozi požarni zid“ (Allow a program through Windows Firewall), odkljukajte okence poleg Football Challengea in potrdite.


Nastavitve vrat za večja omrežja z glavnim požarnim zidom:

TCP 2300 za IP naslov 62.116.24.140

TCP 80 za IP naslov 62.116.24.22

UDP 2309 za IP naslov 62.116.24.43

UDP od 2309 do 2319 za IP naslov od 86.59.113.11 do 86.59.113.20
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.