Šport > Nogomet
16 ogledov

"Najprej tri točke, potem o Srbih"

Matej Mavrič je pred petkovo tekmo dobro razpoložen. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
V petek zvečer se začenja bitka za Euro 2012. A navijače bolj kot ta tekma s Severno Irsko zanima torkova s Srbijo. "Najprej jutri tri točke, potem bomo razmišljali naprej," pa pravi Matej Mavrič.

Slovenska nogometna reprezentanca v petek začenja kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2012 na Poljskem in v Ukrajini. Prvi nasprotnik na stadionu v Ljudskem vrtu (20.45) bo Severna Irska, Slovenija pa se na kvalifikacije za razliko od prejšnjih za SP podaja z 19. mesta na lestvici Mednarodne nogometne zveze (za SP je startala z 79.). "Po naravi sem optimist in takšen sem tudi zato, ker me v to silijo fantje. Danes in jutri nas zanimata, to je dejstvo. Vsi se dobro zavedamo, da je pred nami velika obveza, da so pričakovanja ogromna, tako navijačev, medijev kot tudi nas samih. Želja je, da se uvrstimo na še eno veliko tekmovanje in za to je treba igrati. Na igrišču, vsak posamezno in vsi skupaj, zunaj igrišča, vsak v svojem klubu," je pred petkovo tekmo na četrtkovem druženju z novinarji dejal selektor Matjaž Kek.

"O nasprotniku ne bil govoril veliko, nekaj so nam dolžni, bi rekel. So zelo optimistični, so neustrašni, znajo dobro igrati nogomet in imajo kakovostne igralce. Njihova pravica je, da so optimistični, tudi njihovi navijači so spoštljiv tekmec za naše. Proti Severni Irski smo že bili dovolj samozavestni, dovolj disciplinirani, da smo znali tekmo odločiti v svoj prid, to je tudi iztočnica za petkovo tekmo, da kvalifikacije začnemo z dobro popotnico," je še dejal Kek.

Že prihodnji teden se nogometaši selijo v Beograd, kjer se bodo znotraj skupine C, kjer so še Italija, Estonija in Ferski otoki, merili še s Srbijo. "Najprej jutri tri točke, potem bomo razmišljali naprej," pravi Matej Mavrič.

Podobno v ekipi razmišljajo tudi igralci, ki po SP niso pozabili na nogomet in ki so trdo delali tudi po prvenstvu v JAR. "Vsi igramo po klubih, tako da smo po SP hitro padli nazaj v realnost. Dokazovati se moraš iz tedna v teden, zdaj nas čaka nova zgodba, nove kvalifikacije, dober start na jutrišnji tekmi bo izredna popotnica za naprej," je povedal igralec Kölna Mišo Brečko.

Stanje v ekipi je dobro, igralci nimajo težav s poškodbami. "Trenirajo vsi, težav ni, tudi Marko Šuler je dva dni zraven in po dolgem času ima stik z igriščem. Imamo še dva dni, da se pripravi, bomo videli. Forma ekipe je videti dobra, pomembno je, da so fantje skoncentrirani, da je vzdušje dobro, da se hočejo dokazovati. Življenje pač ne pusti, da bi se ulegli, počivali," je dodal Kek.

Seznam igralcev za tekmi s Severno Irsko in Srbijo:

- vratarji: Samir Handanović (Udinese), Aleksander Šeliga (Sparta Rotterdam), Jasmin Handanović (Empoli);
- obrambni igralci: Mišo Brečko (FC Köln), Marko Šuler (Gent), Matej Mavrič (KSV Superfund), Boštjan Cesar (Chievo), Bojan Jokić (Chievo), Branko Ilić (Lokomotiva Moskva), Dejan Kelhar (Cercle Brugge);
- vezni igralci: Dalibor Stevanović (Vitesse), Dare Vršič (brez kluba), Valter Birsa (Auxerre), Andraž Kirm (Wisla), Josip Iličić (Palermo), Robert Koren (Hull City), Aleksander Radosavljević (ADO Den Haag), Armin Bačinović (Palermo);
- napadalci: Milivoje Novaković (FC Köln), Tim Matavž (Groningen), Zlatan Ljubijankić (Gent), Zlatko Dedić (Bochum).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.