Šport > Nogomet
32 ogledov

Najslabše izplačilo v zgodovini

leicester city navijači Profimedias
Neznani navijač Leicester Cityja je s stavnim listkom, ki bi mu lahko prinesel 2500 funtov, zaslužil borih 45 penijev.

Angleški prvoligaš Leicester City je samo še eno zmago oddaljen od prvega naslova Premier League v klubski zgodovini in enega največjih presenečenj klubskega nogometa nasploh.

Po spletu že dlje časa krožijo zgodbe o navijačih, ki so na končno zmago varovancev Claudia Ranierija stavili pred začetkom sezone, ko so možnosti, da Lisice osvojijo ligaško krono, znašale 5000 proti 1.

Med srečneži, ki jim bo senzacionalna zmaga prinesla zajeten kupček denarja, naj bi bil tudi hollywoodski igralec Tom Hanks, ki je - bolj v šali kot zares - na to temo spregovoril na premieri svojega novega filma.

Medtem ko si nekateri srečneži manejo roke v pričakovanju denarnega dobitka, pa drugi obžalujejo, da svojemu klubu niso izkazali večje mere zaupanja.

Tako je na primer neimenovani navijač pred začetkom sezone stavil 50 penijev na naslov Leicester Cityja, kar bi mu v primeru končne lovorike prineslo 2500 funtov. Lisice so sezono začele s prepričljivo zmago proti Sunderlandu (4-2), navijač pa se je odločil, da bo stavo vnovčil in tako v žep pospravil 95 penijev.

Stava je bila položena pri stavni hiši Ladbrokes, ki je novico lansirala v javnost. ''To bo šlo v zgodovino kot najslabša odločitev za izplačilo vseh časov. Kar nekaj ljudi, ki so se odločili za stavo pri kvoti 5000-1, je svoj dobitek vnovčilo sredi sezone. Sprašujemo se, kaj mu ni bilo všeč po zmagi nad Sunderlandom s 4:2? Ponujamo mu plačilo vseh stroškov za eno tekmo prihodnje sezone in možnost stave na bodočega prvaka, da ublažimo udarec in se odkupimo. Kadar je presoja tako dobra, je dolgoročne stave treba pustiti, da se iztečejo do konca,'' je povedal predstavnik Ladbrokes.

Britanske stavne hiše bodo z naslovom Leicestra, ki ga v nedeljo čaka gostovanje pri Manchester Unitedu, izgubile več milijonov funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.