Šport > Nogomet
1156 ogledov

Najstarejši je bil star 16 let

Flamengo, požar
Deseterica mladih nogometašev je izgubila življenje v požaru, trije so poškodovani.

V Riu de Janeiru je prišlo do tragedije v kampu brazilskega nogometnega velikana Flamenga, v požaru je življenje izgubilo deset mladih nogometašev. Najstarejši med njimi je bil star 16 let, najmlajši 14.

Ogenj, ki naj bi ga povzročile klimatske naprave, je zagorel v starejšem delu kampa. Ta ni bil opremljen z protipožarnim alarmom, v načrtih pa je bila njegova prenova. Gasilci so se s požarom borili dve uri in 40 minut, žrtev pa niso uspeli preprečiti. Poslopje v katerem so spali mladi nogometaši je popolnoma pogorelo, pred njim pa so se dan po tragediji začeli zbirati navijači, družine in prijatelji, ki so v spomin na mladeniče prinašali cvetje.

Arthur Vinícius bi danes praznoval 15. rojstni dan, Athila Passion, Gedson Santos, Pablo Henrique in vratar Bernardo Pisetta so imeli 14 let. Leto starejši so bili Christian Esmerio, Jorge Eduardo, Samuel Thomas in Vitor Isaias, najstarejši med njimi Rykelmo Vianna pa je umrl v starosti 16 let. 

Poškodovani so bili še 14-letni Cauan Emanuel Gomes Nunes in 15-letnika Jhonatan Ventura in Francisco Diogo.

Flamengo, požar | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.