Šport > Nogomet
17 ogledov

Najtežja naloga - izbrati prvo postavo

Pep Guardiola se že pripravlja na finale Lige prvakov. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Domača prvenstva so končana, zdaj je pozornost usmerjena v finale Lige prvakov. Pep Guardiola o Man Unitedu razmišlja že nekaj dni. Alexa Fergusona najtežja naloga čaka še pred samo tekmo.

Barcelona si je naslov v španski Primeri Division zagotovila že pred časom, tako da je strateg Pep Guardiola v zadnjih kolih lahko odpočil svoje najboljše nogometaše. Tako je bilo tudi v soboto proti Malagi, ko je pravzaprav Barcelonina B-ekipa slavila s 3:1. "Zmage so vedno lepe in pomembne, ne glede na to, ali jih dosežeš v zelo pomembnem tekmovanju ali pa kot tokrat proti Malagi," je po novi zmagi dejal Guardiola. Slednji je naravnost navdušen nad tem, da je na zadnjih srečanjih lahko namenil nekaj počitka največjim zvezdam katalonske zasedbe: "Največja zmaga je ta, da v London vsi potujemo pripravljeni in zdravi. Na koncu sezone smo se rešili poškodb, k temu je v veliki meri pripomoglo tudi to, da smo mnoge igralce odpočili. Zdaj se bomo osredotočili na Manchester United, čeprav smo že nekaj časa v tem filmu."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Nogometni sladokusci že komaj čakajo soboto. Guardiola pa je razkril načrt Barcelone za prihodnje dni. "Mislim, da bomo velik del tedna namenili mentalni pripravi. V Londonu nas čaka zahteven nasprotnik, odlična in izkušena ekipa. Iskreno moram priznati, da je Primera za nas največje tekmovanje in prvenstveno smo veseli, da smo prvi. Liga prvakov je največje tekmovanje, v tem finalu nas bo gledal ves svet in zato želimo na pravi način predstaviti sebe in tudi španske nogometaše," je še dejal Pep Guardiola.

Trener Manchester Uniteda v uspeh na Wembleyju ne dvomi. Kot razlog za lovorike, ki jih zadnjih 20 let osvajajo na Old Trafordu, pa izpostavi dejstvo, da igra vseh 21 nogometašev. Tako prve enajsterice za finale še ni izbral. "Jedro imam izbrano, sicer pa si prvo postavo zasluži veliko fantov. A izberem jih lahko le 11 in to je moja najtežja naloga." Na zadnji tekmi Premier League je spočil več ključnih mož, potem ko so 19. domači naslov osvojili že teden prej. To nedeljo so dvignili pokal. "To je razlog, da se igra nogomet – kolajne, pokali," je izpostavil Wayne Rooney. A glavna tekma jih šele čaka. Za Vratarja Edwina van der Sarja bo zadnja v karieri: "Želim si, da bi se ekipi pridružil prej. Tukaj res uživam. Manchester bom ohranil v svojem srcu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.