Šport > Nogomet
22 ogledov

Največ upov na krvnika Slovenije

Severnoirski navijači največ upov polagajo na Warrena Feeneyja, ki je Sloveniji Žurnal24 main
Slovensko nogometno reprezentanco v Belfastu ob 20.45 čaka ena ključnih tekem v boju za evropsko prvenstvo 2012 s Severno Irsko. Kdo bo igral, bo znano tik pred tekmo.

Na legendarni stadion v industrijski coni Belfasta Matjaža Keka in večine njegovih izbrancev ne vežejo lepi spomini. V kvalifikacijah za SP 2010 so tu doživeli poraz z 1:0, takrat se je med strelce vpisal Warren Feeney. Tu pa se tudi konča. Od tedaj je slovenska pot šla strmo navzgor, reprezentanca se je uvrstila na svetovno prvenstvo, Severni Irci pa so takrat dosegli zadnjo zmago na domačem igrišču. V lokalnem časopisju je zato zaslediti veliko željo, da bi Slovenija ponovno padla, domačini pa pod sloganom "Let's put win back into Windsor park" (Vrnimo zmago na Windsor park) svoje upe polagajo predvsem na Feeneyja. Nastop slednjega je ob poškodbi Laffertyja in prepovedi igranja zaradi kartonov Healyja povsem verjeten. Napadalec bo tako zabeležil svoj štirideseti nastop v državnem dresu.

Na torkovem obračunu, ki mu mediji obeh reprezentanc pripisujejo fatalistično pomembnost, bo pravico delila sodniška ekipa iz Nizozemske. Glavni sodnik bo Björn Kuipers, pomočnika Sander van Roekel in Norbertus Josephus C. Simons, četrti sodnik bo Richard Liesveld. Srečanje se bo začelo ob 20.45 po slovenskem času s prenosom na TV Slovenija 2.

Nekatere spremembe v postavi pa bo opravil tudi selektor Kek. Prva bo v obrambni vrsti, kjer bo zaradi kartonov manjkal Boštjan Cesar, in jasno je, da postava ne bo takšna kot proti Italiji. Vendar se je o komentarju slednjega Kek zgolj namuznil. "Kot je že v navadi, se bom za postavo odločil na dan tekme. Za nastop kandidirajo vsi nogometaši," je po pristanku na letališču Georgea Besta zbranim novinarjem razložil selektor. Sicer pa si je na svojem prvem gostovanju trening reprezentance v družbi podpredsednikov in delegacije ogledal tudi predsednik NZS Aleksander Čeferin.

Na Windsow Parku je od zadnjega gostovanja Slovenije peščica novosti, zaradi lesene press in VIP-tribune je tako večji del le-te iz varnostnih delov zaprt za splošno javnost in pokrit z rumenimi ponjavami. Ob montažnih tribunah za golom in za klopmi je kapaciteta sicer večja, kot je bila 1. aprila 2009, saj stadion sprejme okoli 15 tisoč gledalcev, pričakovanja IFA (Irish FA) pa so, da bodo polne. Vremenska napoved sicer ni najbolj ugodna, saj se obeta rahel dež.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.