Šport > Nogomet
44 ogledov

Največ zaslug gre Janu Oblaku

jan oblak atletico madrid trening
1/7
EPA
Atlético Madrid slovenskega vratarja Jana Oblaka bo v šestem krogu skupinskega dela Lige prvakov gostoval na Allianz Areni, kjer ga čaka tekma z Bayernom iz Münchna.

Evropske zelenice bodo v torek in sredo gostile zadnje kroge skupinskega dela najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu.

Slovenski reprezentant Jan Oblak bo z Atléticom, ki si je s petimi zmagami že zagotovil prvo mesto v skupini D, gostoval pri Bayern Münchnu, ki ima prav tako že zagotovljeno napredovanje v izločilne boje.

Bavarci tudi v primeru zmage ne morejo prevzeti vodstva na lestvici, prav tako pa ne morejo izgubiti drugega mesta, saj ima tretjeuvrščeni Rostov, ki ga čaka tekma s PSV, pet točk zaostanka.

Tekma med Bayernom in Atléticom tako ne bo imela pravega tekmovalnega naboja. Po besedah trenerja madridskega velikana Diega Simeoneja se bosta ekipi pomerili za slavo in ponos.

''Včasih je ponos pomembnejši od točk in to je eden tistih dni,'' je na predvečer tekme povedal 'El Cholo' in dodal: ''Bayern je zelo zapleten nasprotnik in ima več kvalitetnih igralcev. Njihova igra je drugačna kot pod vodstvom Pepa Guardiole, a končni cilj je enak, tj. osvajanje lovorik. Bayern je v času Guardiole dominiral v domačem prvenstvu, vendar ni osvojil Lige prvakov, na kar cilja z naslednikom Carlom Ancelottijem. Ne dvomim, da se bo boril za tisto, kar si v klubu želijo. To je Liga prvakov.''

Rojiblancosi so na evropskih zelenicah uspešnejši kot v domačem prvenstvu, kjer se trenutno nahajajo na četrtem mestu lestvice in imajo debelih devet točk zaostanka za vodilnim Real Madridom. Pretekli konec tedna so na Vicente Calderónu gostili Espanyol in iztržili le točko (0:0). 

Simeone na tiskovni konferenci ni pozabil omeniti, da je slovenski čuvaj mreže spet ujel pravo formo, saj že na štirih zaporednih tekmah ni prejel niti enega zadetka. Oblaka je nazadnje premagal Cristiano Ronaldo, ki je v madridskem derbiju 12. kroga La Lige dosegel kar tri zadetke. 
Oblak je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno na tekmah s PSV (2:0), Osasuno (3:0), Guijuelom (6:0) in Espanyolom (0:0). Simeone je dejal, da gre slovenskemu čuvaju mreže, ki že nekaj časa uživa status enega najboljših vratarjev na svetu, levji delež zaslug za dober položaj Atlética. ''Razvija se iz leta v leto,'' je dejal argentinski strateg, ki z Oblakom sodeluje od leta 2014. ''Trdo je delal, da si je prislužil mesto v začetni postavi. Počakal je na svojo priložnost in utrdil svoj položaj. On je eden najboljših na svetu,'' je dodal 46-letnik.

Slovenski čuvaj mreže je svojimi predstavami prepričal tudi vratarja Bayerna Manuela Neuerja, ki je dejal: ''On je zelo, zelo dober vratar. Všeč mi je, kako je usklajen z obrambo. Veliko se pogovarjajo med seboj.''

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.