Šport > Nogomet
562 ogledov

'Največji vseh časov' spet pristal na intenzivni negi

pele Epa
Nepričakovan zaplet med okrevanjem po operaciji tumorja na debelem črevesju.

Legendarni brazilski nogometaš Pele je moral zaradi težav z dihanjem za kratko nazaj na oddelek intenzivne nege, je v izjavi za javnost sporočila bolnišnica Albert Einstein v Sao Paulu, kjer so 80-letnemu idolu pred dvema tednoma odstranili tumor na debelem črevesju. "Zdaj je stabilen s kardiovaskularnega in respiratornega vidika," so zapisali.

Pele je moral preventivno, kot so še sporočili iz bolnišnice Albert Einstein, za kratek čas nazaj na oddelek intenzivne nege, ker je imel težave z dihanjem. Zdaj pa je njegovo zdravstveno stanje stabilno in je že zapustil intenzivno nego ter naprej okreva po operaciji zaradi suma na črevesni tumor.

Le malo za tem je Pele prek družbenih omrežij sam zapisal: "Prijatelji, še vedno zelo dobro okrevam. Danes me je obiskala družina in še vedno sem vsak dan nasmejan."

 | Avtor: Epa Epa

Njegova hčerka Kely Nascimento je prav tako na Instagramu objavila fotografijo z nasmejanim očetom iz bolnišnice, v upanju, da bi malo razvedrila njegove navijače.

"To je običajen scenarij okrevanja za moškega njegovih let. Po tako zahtevni operaciji včasih narediš dva koraka naprej, nato pa enega nazaj," je ob fotografiji zapisala njegova hči.

"Včeraj je bil utrujen in je naredil korak nazaj, danes pa zato dva naprej," je še sporočila Nascimentova, ki je že večkrat poročala o okrevanju 80-letnega očeta, in dodala: "Okreva dobro. V skladu s pričakovanji. Obljubim!"

Peleju so domnevni tumor odkrili med rutinskim zdravniškim pregledom v bolnišnici Albert Einstein, kjer je Brazilec na zdravljenju vse od 31. avgusta, in ga 4. septembra operirali.

Legendarni Brazilec je imel v zadnjih letih veliko težav z zdravjem, večkrat pa je pristal tudi v bolnišnici; nazadnje leta 2019 zaradi hudega vnetja sečil.

Mnogi ga imajo za najboljšega nogometaša v zgodovini, še danes je edini, ki je trikrat osvojil svetovno prvenstvo (1958, 1962 in 1970).

Komentarjev 1
  • Princess_Thompson 11:52 18.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦