Šport
71 ogledov

Najvišja pogodba v zgodovini nogometa

Neymar EPA
Brazilski zvezdnik Neymar je podpisal petletno pogodbo.

Štiriindvajsteletni brazilski zvezdnik Neymar je podalšal pogodbo z Barcelono, pri katalonskem velikanu naj bi ostal do leta 2021.

Brazilec se kar nekaj časa ni želel podpisati pod obnovljeno sodelovanje, v preteklih mesecih pa so se tako pojavljale govorice o njegovi selitvi v PSG, Manchetser United, Manchetser City in celo prestop k največjemu rivalu Real Madridu. Verjetno si je prav s slednjim Neymar še nekoliko izboljšal pogoje v novi pogodbi.

O kakovosti Brazilca sicer govorijo tudi statistični podatki, potem ko se je leta 2013 pridružil katalonskemu kolektivu, je v črtastem dresu blaugrane vsega skupaj na 93 ligaških tekmah zabil 55 golov, skupno pa je dosegel 85 zadetkov na 141 tekmah.

"Izjemno sem vesel, da bom še naprej živel svoje sanje. Živela Barcelona, živela Katalonija!" je po podpisu pogodbe na twitterju zapisal napadalec. "To je najvišja pogodba v zgodovini nogometa," pa se je pohvalil njegov odvetnik Marcos Motta.

O višini pogodbe veliko govori tudi odkupna klavzula, ki bi jo moral plačati klub, če bi želel Brazilca pripeljati v svoje vrste. V prvi sezoni znaša 200 milijonov evrov, v naslednji 222, v preostalih treh letih pa kar 250 milijonov.