Šport > Nogomet
28 ogledov

Namesto o trenerju, o financah

NK Maribor Profimedias
Na opoldanski novinarski konferenci v Ljudskem vrtu je vodstvo Maribora zagotovilo, da je klub kljub zgodnemu izpadu iz Evrope finančno stabilen.

Direktor kluba Bojan Ban je za uvod v tiskovno konferenco predstavil trenutno finančno stanje: "V zadnjih časih so se v medijih pojavljale razne špekulacije o delovanju kluba. Zato se nam je zdelo primerno, da na takšen način vsi dobite prave informacije."

"Dejstvo je, da NK Maribor že dolgo ni bil v tako dobrem finačnem položaju. Vse zadeve glede poslovanja so transparentne. Seveda so se pojavila vprašanja, kaj bo za delovanje kluba pomenil izpad iz Evrope. Nimamo niti evra dolga oziroma kredita, na računu pa imamo dovolj denarja za nemoteno poslovanje. Klub ni samo prva ekipa, naloga vodstva kluba pa je, da zagotavlja stabilnost."

"Veliko vlagamo v razvoj kluba in njegovo infrastrukturo, večjih igralskih nakupov pa si ne bomo privoščili. Zavedamo se, da Evropa prinaša denar, vendar so z evropskimi tekmami povezani tudi stroški, ki pa jih letos nažalost ne bo." je dodal Ban: "Lani je zagrebški Dinamo vložil veliko denarja, pa mu ni uspelo, letos pa je na dobro poti za mesto v Ligi prvakov. Garancije za uspehe ni tudi ob visokih finančnih vložkov."

Predsednik Drago Cotar je zagotovil, da do večjih sprememb pri delovanju kluba ne bo prišlo: "Direktor je povedal večino pomembnih podatkov. Prva ekipa ni v najboljši formi in ne dosega želenih rezultatov. Prepričan sem, da se bo vse obrnilo na boljše in ostajamo optimisti. Ne bomo delali radikalnih rezov in naša filozofija ostaja ista. Trenerjev ne bomo menjavali po dveh slabih tekmah."

"Da je takšna pot pravilna, dokazujejo rezultati v zadnjih letih. Pred leti je bil klub v razsulu, sedaj pa je stanje bistveno boljše. Brez nakupov dragih igralcev bomo skušali priti do rezultatov. S trdim delom in disciplino ter nekaterimi spremembami v tekmovalnem delu kluba bomo uspešni tudi naprej. Po velikih uspehih se dogajajo tudi takšni neuspehi, ki pridejo še bolj do izraza. Igralcem klub zagotavlja odlične pogoje za delo, plače so redne in prepričan sem, da bodo spoznali, da se morajo potruditi."

Cotar je pojasnil, da do odločitve o novem trenerju še ni prišlo: "Moram vas razočarati in poudariti, da danes ne boste izvedeli ime našega novega trenerja. Nekatere stvari še niso dokončno dogovorjene. Pogovori potekajo, vendar še ni vse dorečeno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.