Šport > Nogomet
33 ogledov

''Namesto rešitev poslušali laži''

Mura 05 Arsenal Kijev Cipot Saša Despot
Nekdanji slovenski reprezentant Fabijan Cipot se je zaradi katastrofalnih razmer v nogometnem klubu Mura odločil, da zapusti Fazanerijo. Šestintridesetletni branilec, ki se je v Muro vrnil leta 2011, je s tem tudi zaključil svojo športno kariero.

Slabe razmere v taboru Mure so že nekaj časa pereča tema v slovenskem nogometnem prostoru. Slovenski prvoligaš je v letošnji sezoni za las ostal brez nastopa v evropski ligi, kljub velikemu uspehu pa se finančna situacija v klubu ni spremenila. Za nameček jih pestijo še slabi rezultati v slovenski ligi – kjer zasedajo zadnje mesto –, ki so posledica vsesplošnega nezadovoljstva v klubu.

Nekdanji slovenski reprezentant Fabijan Cipot je pol leta pred iztekom pogodbe prekinil sodelovanje z Muro in v istem trenutku končal svojo športno kariero. ''Vsi vemo, kakšna je situacija v klubu. Stvar se nikamor ne premakne. Nisem več rosno mlad in nimam več motivacije oziroma želje. Vse skupaj je pripeljalo do tega, da sem se tako odločil. Do konca pogodbe imam še pol leta. Če bi se zgodile določene spremembe, bi mogoče ostal do konca, vendar kot pravim, ne vidim rešitve,'' je povedal Cipot, ki pa ne izključuje vrnitve v tabor črno-belih. ''Ne rečem, da bi igral dve ali tri leta, bi pa pomagal klubu, da ostane v prvoligaški druščini,'' je dejal 36-letnik, ki se je z Muro skoraj prebil do nastopa v Evropski ligi. Zaustavljeni so bili šele na zadnji stopnici.

''Vemo, kdo je odgovoren za to''

Kljub uspehom na evropskih nogometnih zelenicah pa se za igralce, vsaj v finančnem smislu, ni veliko spremenilo. ''Sredstva so pritekala in to vsi vemo. Na koncu smo izviseli in dobili nič.  Poskusili smo nekaj spremeniti in pokazati ljudstvu, da tako ne gre. Vemo, kdo je odgovoren za to. Če ne gre, ne gre. Obstajajo pa druge možnosti, mogoče sposobnejši ljudje, polni elana in idej za rešitve. Klub bi se lahko rešil s pomočjo evropskih odisejad. Igralci so bili vroči in lahko bi poskusili zmanjšati dolg in začeli bi normalno funkcionirati. Lahko bi postali stabilen prvoligaš, kar zadeva finančno situacijo. Tega pa čez noč ne moreš narediti,'' je razočarano dejal Cipot.

Sprememba le kot posledica višje sile?

lazio mura | Avtor: EPA EPA
Klub ima neporavnane dolgove s številnimi igralci, ki segajo tudi v lansko sezono. ''To se vleče že leto in pol. Po enem letu še nekako verjameš v stvar, potem pa vidiš, da se nič ne spremeni. Da bi šlo nekaj na bolje, da bi prišle nove moči ali rešitve, ne pa laži in laži. Mi smo samo poslušali obljube 'jutri, pojutrišnjem' in normalno je, da posledično tudi rezultati niso takšni, kot bi morali biti. Kako bi pa lahko pričakovali rezultate, če nekdo leto in pol dela zastonj. Zadnje tri mesece nismo dobili ničesar. Poleti smo nekaj dobili. Dolg iz predlanskega leta se je poravnal, odprta so še lanska vprašanja,'' je še razkril nekdanji slovenski reprezentant, ki je zadnjo tekmo odigral 2. decembra proti Mariboru. Tekma je bila prvotno odpovedana, nato pa so se Muraši vendarle odločili zaigrati. ''Zadnja tekma se je poskušala narediti na silo in javnosti pokazati, kakšna je situacija v klubu,'' je povedal 36-letnik, ki se s klubom ni razšel sporazumno. ''Če bi se nekaj spremenilo, ampak to je že višja sila, potem je sodelovanje še mogoče,'' je zaključil Cipot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.