Šport > Nogomet
17 ogledov

Namesto v Belfast na Wembley!

Igrišča so "potopljena" po vsem Otoku. Na sliki je stadion Hillsborough, na kate Žurnal24 main
Prvoaprilska šala: Zaradi obilnih padavin je tekma med Severno Irsko in Slovenijo prestavljena! Namesto v Belfastu bodo igrali v Londonu na Wembleyju, edinem stadionu na Otoku s pomično streho.
 

Stadion Wembley

Odprtje: 2007
Cena gradnje:
798 milijonov funtov
Kapaciteta:
90.000
Velikost igrišča: 105 X 69 metrov
Prva uradna tekma:
Anglija (U-21) : Italija (U-21) 3:3
Prvi uradni strelec:
Giampaolo Pazzini
Večje prihodnje tekme:
finale Lige prvakov 2011

Angleške organizatorje tako čaka pravi organizacijski kaos. Na Wembleyju bosta ob 21. uri namreč igrali že reprezentanci Anglije in Ukrajine, zato se bodo naši izbranci s Severnimi Irci pomerili že nekaj ur prej, predvidoma ob 18. uri. V tabor slovenske reprezentance je tako že prišel apel Angleške nogometne zveze (FA) in njihovega izvršnega direktorja Bryana Barwicka, naj si nogometaši nadenejo čevlje s plastičnimi čepki, da bi kar najbolje ohranili igrišče nedotaknjeno za tekmo angleške reprezentance, ki bo sledila le slabo uro kasneje. Selektor Matjaž Kek je že pred meseci negodoval, da nekateri njegovi varovanci veliko raje izberejo bolj "stilske" nogometne čevlje, kot tiste, ki bi bili za igralno površino primernejši. Zanimivo bo videti, kako se bodo odločili tokrat.

 

Preberite še:

Proti Ircem na tretjo zmago

Tako bo Slovenija na Wembleyju igrala nekaj mesecev prej, kot je bilo prvotno načrtovano, saj jih 5. septembra tam z Angleži čaka prijateljska tekma. Severni Irci imajo tudi v angleškem glavnem mestu močno bazo navijačev, kar bi bil lahko močan faktor v končnem razpletu tekme. Severni Irci so namreč veliko bolj naklonjeni Veliki Britaniji kot njihovi "veliki bratje" Irci. V Angliji jih zato ljubkovalno kličejo kar "The Province" (provinca).

Ostale neresnice v članku: Res je, da ima Wembley premično streho, a na Otoku ni edini s to dodano funkcijo. Millenium Stadium v Cardiffu ima popolnoma pomično streho, ki igrišče v celoti pokrije, za razliko od Wembleyja, ki pokriva le gledalce. Streha se na londonskem stadionu delno premika le zaradi kroženja zraka in prodiranja svetlobe, kar pripomore k boljši rasti trave. Ob velikem nalivu bi Wembleyjeva streha pomagala točno - nič.

Na sliki je res stadion Hillsborough, nogometašev Sheffield Wednesdaya, ki pa je stara leto dni. Takrat so Anglijo prizadele hude poplave, voda z bližnje reke pa ni prizanesla niti legendarnemu stadionu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.