Šport > Nogomet
4 ogledov

Nancy ni izkoristil Lyonovega darila

Nogometaši Lyona so izgubili proti Caenu. Žurnal24 main
Z zadetkom Peguya Luyindulaja na gostovanju pri Auxerru so se nogometaši PSG-ja prebili izven cone izpada v drugoligaško konkurenco. Na drugem nedeljskem srečanju v Ligue 1 sta se Nica in Bordeaux razšla z izidom 1:1.
 

Francija, 17. kolo

Marseille : Monaco 2:0
Caen
: Lyon 1:0
Nancy : Valenciennes 0:0
Lens : Le Mans 1:3
Lorient : Sochaux 2:1
St. Etienne : Metz 2:0
Strasbourg
: Rennes 3:0
Toulouse
: Lille 1:0
Nice : Bordeaux 1:1
Auxerre : PSG 0:1

Nekdanji derbi elitne francoske lige med Auxerrom in PSG - jem se je začel v »elektrenem« ozračju, saj se je pred srečanjem 150 gostujočih navijačev spopadlo s policijo. S tem dejanjem so "huligani" iz prestolnice izrazili nezadovoljstvo z izidi svojih nogometašev. Še posebej pa je duhove burila tudi izjava nogometaša Jeroma Rothena , do so mu neznanci v petek grozili, poleg tega pa tudi prerezali gume na njegovem avtomobilu. Prav nekdanji francoski reprezentant Rothen pa je bil na srečanju PSG-ja z Auxerrom podajalec pri edinem zadetku Luyindulaja v 49. minuti.

Nogometaši Lyona so v 17. kolu izgubili na gostovanju pri Caenu z 0:1, kar pa ni izkoristil Nancy , saj je pred domačimi gledalci le remiziral z Valenciennesom (0:0). Nogometaši Caena so šestkratne zaporedne francoske prvake ugnali z zadetkom Yoana Gouffrana v 18. minuti srečanja. S tem so varovanci Alaina Perrina izgubili četrto tekmo v letošnji sezoni v domačem prvenstvu in na odločilno gostovanje v Ligi prvakov v Glasgowu, kjer bodo igrali z Rangersi, ne odhajajo z najboljšimi občutki. Njihov spodrsljaj pred domačimi gledalci ni izkoristil najbližji zasledovalec na lestvici Nancy, ki kljub terenski premoči in razmerju strelov na gol 12:7 ni zmogel premagati vratarja Valenciennesa Nicolasa Penneteaua.
 

Marseille je doma slavil z 2:0. © Action Images

 
So pa v tem kolu na svoj račun prišli navijači Marseillea . Slednji je pred domačimi gledalci z 2:0 premagal Monaco. Za sinje-modre sta bila v drugem polčasu natančna Julien Rodriguez (52. minuta) in kapetan Lorik Cana (68. minuta). Oba zadetka sta padla po strelih z glavo. Marseille tako po katastrofalnem štartu v prvenstvo počasi prihaja do prave forme, saj na zadnjih štirih tekmah v prvenstvu ni izgubil. V torek bo imel tudi priložnost, da se uvrsti med 16 najboljših ekip v Ligi prvakov, ko na Velodrome prihaja Liverpool. Podobno kot Monaco je na gostovanju klonil tudi "slovenski" Sochaux , ki ga je z 2:1 premagal Lorient . Gostitelji so v 49. minuti povedli z 2:0, ko je bil natančen Ulrich Le-Pen . V 79. minuti je za moštvo s slovenskim pridihom znižal Mevlut Erding. Bojan Jokič še enkrat več ni bil v kadru za tekmo. Valter Birsa je igral do 62. minute.
 
Na lestvici ima Lyon po 17 tekmah štiri točke prednosti pred Nancyjem, ki jih je doslej zbral 33. Tretji je Bordeaux, četrti pa Le Mans (oba imata 29), ki je tokrat na gostovanju premagal Lens s 3:1. Sochaux je 19. s 13 točkami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.