Šport > Nogomet
48 ogledov

Napad na nogometaše: sledi vodijo v dve smeri

Preiskovalci ugotavljajo, ali obstaja možnost za vpletenost islamskih skrajnežev ali protinacističnih aktivistov v napad na avtobus moštva Borussia Dortmund.

Kdo stoji za sinočnjimi eksplozijami v Dortmundu še ni jasno. Policija preiskuje dve možni povezavi. V pismu, ki naj bi ga našli v bližini kraja napada, naj bi pisalo, da je bil napad povračilni ukrep za nemške vojaške misije v Siriji, uperjene proti IS. Pismo naj bi se začelo s frazo "V imenu Alaha". Kot piše Sueddeutsche Zeitung, bi namen pisma lahko bil zavesti preiskovalce. 

Pozornost preiskovalcev naj bi vzbudilo tudi pismo objavljeno na antifašistični spletni strani. V pismu naj bi pisalo, da je bil vzrok za napad na avtobus nogometnega moštva povračilo za mehak pristop kluba do neonacističnih in rasističnih navijačev. 

Preiskavo napada so prevzeli zvezni preiskovalci, ki običajno preiskujejo dogodke, povezane s terorizmom. 

V napadu, ki se je zgodil ob 19.15, so odjeknile tri eksplozije. Stekla na klubskem avtobusu so popokala. V eksploziji je bil poškodovan igralec Borussie, španski branilec Marc Bartra. Poškodovano ima desno roko. Ponoči je prestal operacijo, s katero so oskrbeli zlomljeno kost v desnem zapestju in odstranili tujke iz roke.  

Tekmo med Borussio in Monacom, ki bi jo morali odigrati včeraj, bodo odigrali danes ob 18.45. Današnji trening je zaprt za javnost. 

Komentarjev 1
  • valerijakregar 20:43 12.april 2017.

    napišite že, da je v ozadju islamski terorizem :http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/na-tujem/video-v-zvezi-z-grozljvko-v-dortmundu-prijeli-islamista