Šport > Nogomet
26 ogledov

Napadli mamo Chrisa Bairda

Baird (desno) v finalu Evropske lige proti Atlético Madridu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Neznanci so z molotovkami ("bencinskimi bombami") napadli dom nogometaša Fulhama in reprezentanta Severne Irske Chrisa Bairda. Policija napad še preiskuje.

Sektaško nasilje je na Severnem Irskem na najviši stopnji po letu 1998, ko so se z mirovno pogodbo "končali" tri desetletja dolgi spopadi, v katerih je umrlo več kot 3600 ljudi. Zadnja žrtev je družina severnoirskega nogometaša Chrisa Bairda, ki s svojo reprezentanco skupaj s Slovenijo igra v kvalifikacijah za nastop na Euru 2012, celo tekmo pa je odigral tudi septembra v Ljudskem vrtu (0:1).

Bairdovo mamo in druge člane družine so namreč neznanci napadli z bencinsko bombo, tako imenovano molotovko, ki jo je razneslo na oknu domače hiše v Rasharkinu. Policisti za zdaj še ne vedo, ali za napadom stojijo nacionalisti, ki želijo končati britansko nadvlado nad najsevernejšim delom irskega otoka. Tovrstni napadi velikokrat privedejo do odgovora večinoma protestantskih skupin tako imenovanih lojalistov, medtem ko se pojavljajo ugibanja, da so Bairdovo družino napadli zato, ker so katoliki. Slovenija bo v Belfastu gostovala 29. marca naslednje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.