Šport > Nogomet
44 ogledov

Napadli zvezdnikovega sina, minister reagiral

Jordan Larsson Helsingborg
1/5
EPA
Švedske oblasti so pozvale k poostritvi varnostnih ukrepov na nogometnih tekmah, potem ko je v nedeljo navijaški incident zasenčil športno plat dogajanja v švedskem nogometu.

Navijači Helsingborga so vdrli na igrišče in slekli dres Jordanu Larssonu, 19-letnemu sinu švedske nogometne legende Henrika Larssona, ki je zdaj trener kluba.

Navijači so bili nezadovoljni po porazu Helsingborga, ki je prvič po 23 letih izpadel v drugo ligo. Približno ducat zamaskiranih huliganov je takoj po tekmi vdrlo na igrišče, napadli pa so igralca svoje ekipe Larssona, mu slekli dres, potem pa ga še odrinili.

Nad dogajanjem je bil zgrožen tudi Larsson starejši, nekdanji zvezdnik Barcelone in Celtica, ki na švedskem velja za nogometno legendo.

"Razumem, da so navijači razočarani, toda to presega vse meje," je dejal oče Larsson po napadu na najstniškega sina. Za zdaj se še ni odločil, ali bo ostal v klubu, pogodba se mu sicer izteče šele čez eno leto.

Švedi imajo vse več težav

Divjanje huliganov Helsingborga je sprožilo številna vprašanja o varnosti. Notranji minister Anders Ygeman je dogajanje označil za nesprejemljivo in se vprašal, kako so lahko navijači tako brez težav vdrli na igrišče. Zavzel se je tudi za stroge kazni in prepoved obiskovanja tekem za vse, ki se na stadionih tako obnašajo.

V švedskem nogometu imajo sicer v zadnjih mesecih precej podobnih težav z navijači, najbolj sta do nedeljskega primera izstopala napad navijača na gostujočega vratarja na tekmi v Jönköpingu avgusta ter aprilsko dogajanje v Göteborgu, ko so domači navijači gostujoče nogometaše Malmöja obmetavali s pirotehniko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.