Šport > Nogomet
19 ogledov

Napaka sodišča: Matthäus še ni mrtev

Lothar Matthäus Reuters
Nekdanji nemški nogometaš Lothar Matthäus se je jezno odzval na spodrsljaj v domovini, potem ko mu je sodišče poslalo dokumente s pripisom "pokojni".

Legendarni član nemške reprezentance in svetovni prvak iz leta 1990 Lothar Matthäus je po mnenju sodišča in uslužbencev pri pošti pokojni, saj nekdanjega kapetana Nemčije in münchenskega Bayerna niso našli na nobenem od prijavljenih naslovov, na poslanih dokumentih za preživnino njegove bivše žene pa ga naslovili kot pokojnika.

"To je nezaslišano," je za tabloid Bild bentil 52-letnik, ki se je v vlogi trenerja preizkusil že v Srbiji, Izraelu, na Madžarskem, v Bolgariji in Južni Ameriki. "Vsi lahko vidijo, da sem še živ, lahko na televiziji ali na igrišču."

Izgubljen v divjini

Matthäus se je tako jezno odzval na svoj očitni padec priljubljenosti in prepoznavnosti. Potem ko je bil eden izmed najprepoznavnejših nogometašev v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja, poleg Bayerna je igral tudi za milanski Inter, se je kot trener neuspešno potegoval za službe v 1. Bundesligi, nato pa se izgubil v evropski "divjini". Poštar bi ga (če bi vedel) lahko našel na njegovem naslovu na Madžarskem.

Večkrat se je že pritoževal, da mu nemški prvoligaši nikakor ne želijo ponuditi zaposlitve. Nedavno so ga povezovali s prostim mestom pri Hamburgu, a so pri HSV nato izbrali nekdanjega nizozemskega selektorja Berta van Marwijka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.