Šport > Nogomet
20 ogledov

Napoli na kolenih na San Siru

Zlatan Ibrahimović je s 14 goli v Serie A skupaj z Alexandrom Patom najboljši na
1/24
Žurnal24 main
Nogometaši Milana so na derbiju 27. kola Serie A popolnoma razbili neposredne konkurente za naslov, nogometaše Napolija (3:0). Inter se je tako po zmagi nad Sampdorio (2:0) prebil na drugo mesto.

V zaspanem prvem polčasu gledalci na San Siru niso videli atraktivne igre, posledično pa ni bilo niti zadetkov. Zato pa se je tekma prelomila na začetku drugega polčasa. V kazenskem prostoru Napolija je gostujoči branilec Salvatore Aronica v 48. minuti povsem brez potrebe igral z roko in glavni sodnik tekme je takoj pokazal na belo točko. Iz 11-metrovke je vratarja Morgana De Sanctisa, ki je sicer uganil smer leta žoge, ukanil švedski napadalec bosanskih korenin Zlatan Ibrahimović. Strelec pri prvem zadetku pa je bil podajalec pri drugem – Ibra je v 77. minuti z leve strani lepo našel rezervista Kevina-Princa Boatenga, ki je vtekel v kazenski prostor Napolija in zabil za 2:0. Vse dvome o zmagovalcu je le dve minuti kasneje razrešil Alexandre Pato. Hiter protinapad in prava mojstrovina z roba kazenskega prostora za veličastno zmago Milančanov. Varovanci Massimiliana Allegrija z zmago proti neposrednemu tekmecu za naslov prvaka sedaj nekoliko lažje dihajo .. Res pa je, da je aktualni italijanski prvak Inter sedaj že na drugem mestu, za Milanom pa zaostaja za pet točk. 

 

Inter delo opravil z odliko
Inter
je v prvem polčasu prevladoval, Sampdoria pa je z obrambno taktiko čakala na protinapade. In kaj kmalu bi se lahko zgodilo, da bi varovanci Domenica di Carla v 43. minuti tekme povedli. Na srečo gostov je strel Andrea Polija zaustavila vratnica.

 

Če za nogometaše iz Milana ni šlo iz igre, pa so vratarja Gianluco Curcija premagali iz prekinitve. Mojster prostih strelov Wesley Sneijder je gledalcem na stadionu Luigija Ferrarisa postregel z zvitim strelom s kakšnih 25 metrov. Curci je zaspal in le s pogledom pospremil žogo v mrežo. Gostje so po golu Samuela Eto'oja v izdihljajih tekme zanesljivo prišli še do sedme gostujoče zmage v Serie A v letošnji sezoni.

Palermo ponižan s strani Udineseja
Obračun med Palermom in Udinesejem so na zelenici stadiona Renzo Barbera na Siciliji začeli kar štirje Slovenci, peti pa je bil na klopi. Po koncu obračuna pa je imel razlog (no, imel jih je kar nekaj) za veselje le prvi slovenski vratar Samir Handanović, ki se je s soigralci veselil zmage s kar 7:0. Čeprav so imeli gostje iz Vidma pred začetkom srečanja na lestvici le štiri točke prednosti pred domačimi, se je po dogajanju na igrišču zdelo, da jih imajo vsaj desetkrat več. Antonio Di Natale in Alexis Sanchez sta že v prvem polčasu poskrbela za vodstvo s 5:0, nato pa sta do 60. minute vsak zadela še po enkrat in tudi postavila končni izid. Čilenec je v majici Udineseja zabil svoj prvi hat-trick ter dodal tudi četrti zadetek, medtem ko je Di Natale le dobil konkurenčnega partnerja v napadu. Sanchez je iz igre sicer odšel ob aplavzu domačih navijačev. Za Palermo je bilo to tretji zaporedni poraz, Udinese pa je po novi zmagi vse bližje tudi mestom, ki po koncu sezone prinašajo uvrstitev v Ligo prvakov. Po porazu Lazia proti Cagliariju za četrtim mestom zaostaja le še točko.

Rdeči karton Bačinovića
Pri Palermu so v prvi postavi zaigrali kar trije Slovenci, do konca pa je na igrišču ostal le Josip Iličić. Siniša Andjelković je bil zamenjan v 47. minuti. Armin Bačinović pa si je že v 40. minuti prislužil drugi rumeni karton in posledično prvega rdečega, odkar igra v Serie A. Samir Handanović na drugi strani ni imel prav veliko dela v vratih Udineseja.

Chievo je brez kaznovanega Boštjana Cesarja in tudi Bojana Jokića, ki ga ni bilo v kadru za srečanje, v gosteh pri Ceseni klonil šele v končnici, ko je domačim zmago z natančnim strelom iz enajstmetrovke prinesel Jimenez.

Juventus
si je v 27. kolu italijanske Serie A privoščil nov spodrsljal. Bologna (iz spodnje polovice razpredelnice) ga je premagala z 2:0. Juve je bil sicer v prvem polčasu bliže golu (Vincenzo Iaquinta je zadel vratnico), a z igro ni navdušil in 0:0 po 45 minutah je bil povsem realen rezultat. Da bi stara dama le zadela, sta ob prvem sodnikovem žvižgu v drugem polčasu v igro vstopila zimzeleni Alessandro del Piero in Luca Toni. Težava domačih pa  ni bila le neučinkovitost napadalcev (Alessandro Matri, ki je za svoj novi klub na štirih tekmah dal že tri gole, skupno pa letos 14, sploh ni bil nevaren), temveč predvsem napake v obrambi. In dve sta jih stali treh točk. Da bi bila bolečina poraza še hujša, je obe za gol izkoristil nekdanji član Juventusa, Marco di Vaio.

Po drugem zaporednem porazu (v prejšnjem kolu jih je z 2:0 šokiral Lecce) so belo-črni na sedmem mestu vse dlje od evropske sezone 2011/2012. Če si je pred nekaj tedni trener Luigi Del Neri službo rešil z zmago nad milanskim Interjem, se mu zna stolček zdaj spet pošteno tresti.

Lestvica:
1. AC Milan 58 točk
2. Inter 53
3. Napoli 52
4. Lazio 48
5. Udinese 47
6. AS Roma 43
7. Juventus 41
8. Palermo 40
...
10. Genoa 35
11. Bologna 35
...
13. Chievo 31
...
18. Brescia 25
19. Cesena 24
20. Bari 16

Italijanska liga, 27. kolo: 

Juventus : Bologna 0:2 (0:0)
Di Vaio (49, 66)

Catania : Genoa 2:1 (0:1)
Lopez (52), Bergessio (56); Flores (20)
RK: Augustyn (76/Catania); Criscito (68/Genoa), Flores (71/Genoa)
Veloso (Genoa) je v 76. minuti zgrešil enajstmetrovko.

Eneja Jeleniča (Genoa) ni bilo v kadru za tekmo.

Cesena : Chievo 1:0 (0:0)
Jimenez (89/11-m)
Boštjan Cesar je kaznovan in ni imel pravice nastopa, Bojana Jokića (oba Chievo) pa ni bilo v kadru za tekmo.

Bari : Fiorentina 1:1 (0:1)
Ghezzal (87); Gilardino (21)

Cagliari : Lazio 1:0 (1:0)
Dias (40/ag)

Brescia : Lecce 2:2 (2:1)
Caracciolo (17), Zoboli (18); Corvia (31), Munari (70)

Roma : Parma 2:2 (2:0)
Totti (19/11-m), Juan (36); (Amauri (74, 79)
RK: Paci (80/Parma)

Palermo : Udinese 0:7 (0:5)
Di Natale (10, 41, 60/11-m), Sanchez (19, 28, 42, 48)
RK: Bačinović (40), Darmian (60/oba Palermo)
Josip Iličić (Palermo) in Samir Handanović (Udinese) sta odigrala celotno tekmo. Armin Bačinović je bil izključen v 40. minuti, Siniša Andjelković je igral do 47. minute, Jasmin Kurtić (vsi Palermo) je sedel na klopi.

Sampdoria : Inter 0:2 (0:0)
Sneijder (73), Eto'o (90) 

AC Milan : Napoli 3:0 (0:0)
Ibrahimović (49/11-m), Boateng (77), Pato (79)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.