Šport > Nogomet
15 ogledov

Napoli preprečil dvojno slavje Juventusa

napoli juventus pokal del piero
1/6
EPA
Napoli je v finalu italijanskega pokala na olimpijskem stadionu v Rimu z 2:0 odpravil Juventus in mu preprečil, da bi ob zmagi v Serie A slavil dvojno krono. Za Neapljčane sta zadela Edinson Cavani in Marek Hamšik.

Italijansko pokalno nogometno lovoriko za sezono 2011/12 je osvojil Napoli. Klub iz Neaplja je v nedeljo v rimskem finalu premagal torinski Juventus z 2:0 (0:0) in četrtič v zgodovini kluba zmagal v tem tekmovanju, a šele prvič po letu 1987. Državni prvak Juventus je tako zapravil priložnost za dvojno krono. Za Napoli sta zadela Edinson Cavani v 63. minuti z enajstmetrovke ter Marek Hamšik v 83. minuti. Juve pa je v podobi Fabia Quagliarelle prejel rdeči karton zaradi posredovanja s komolcem. Poraz Juventusa je obenem pomenil tudi konec niza nepremagljivosti moštva na zadnjih 43 tekmah, Napoli pa je tudi pokvaril slovo Alessandru Del Pieru po 19 letih igranja v "stari dami".

"Napoli je bil klub, ki sploh ni obstajal,“ je bil navdušen njegov predsednik Aurelio De Laurentiis, ki je prevzel klub, potem ko je ta leta 2004 bankrotiral in ga iz Serie C popeljal med zvezde, tudi v Ligo prvakov. "Da bi premagali Juventus, se je zdelo nepojemljivo,“ ni mogel verjeti trener Walter Mazzarri: "V vsej sezoni Serie A niso imeli niti enega poraza. Moštvo v zadnjih sezonah počne neverjetne stvari. Cavanija, Lavezzija in Hamšika poznajo vsi, vendar celo moštvo deluje kot eno. Za nas je bila to 51. tekma. Vsak, ki pozna nogomet ve, kaj pomeni tolikšno število. Zaradi tega smo plačali davek v prvenstvu.“

Alessandro del Piero je že pred časom oznanil, da klub ne bo podaljšal pogodbe z njim, zato je imela ta lovorika zanj pomnoženi pomen. Ko je bil sredi drugega polčasa zamenjan, je sicer prejel stoječe ovacije. Napoli je sicer Serie A končal kot peti in Ligo prvakov zgrešil za tri točke.

Italijanski pokal, finale, Rim:

Juventus : Napoli 0:2 (0:0)
Cavani (63/11-m), Hamšik (83)
RK: Quagliarella (90/Juventus)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.