Šport > Nogomet
12 ogledov

"Napredovanje bo čudež"

Branko Oblak verjame v zmago Slovenije. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Za mnenje o žrebu skupin za SP smo poklicali nekdanja selektorja nogometne reprezentance. Oblak ni tako zelo prepričan o napredovanju Slovenije, medtem ko je Prašnikar bolj optimističen.

Brane Oblak je mnenja, da je žreb težek: "Kek je rekel, da lahko pridemo v drugi krog, jaz to težko verjamem. Mislim, da je skupina premočna." Tudi kar se Alžirije tiče, ni tako prepričan v zmago na prvi tekmi: "Težko bomo premagali tudi Alžirijo. Ta ekipa je tekaško zelo močna in tehnično dobro podkovana. Ko so igrali z Egiptom, niso bili najboljši." Oblak dodaja: "Če naredimo kakršen koli rezultat, da pridemo naprej, bomo naredili čudež."

 

Če naredimo kakršen koli rezultat, da pridemo naprej, bomo naredili čudež.
Brane Oblak

O morebitni bolj ustrezni skupini za našo izbrano vrsto je dejal: "Nam bi najbolj ustrezala skupina z Italijani, torej skupina F ali skupina D, kjer igrajo Nemci. Tu mislim, da bi lahko prišli naprej. Italijanska skupina se mi zdi najlažja."

Bojan Prašnikar: "Lahko smo zadovoljni s tem, kajti marsikaj je po naših željah. Anglija je sicer velik favorit v tej skupini. ZDA po pokalu konfederacij zagotovo kotirajo visoko. Izognili smo se afriškim velesilam. Dobili smo še Alžirijo, ki je kar primerna za nas. Lahko se bomo zelo dobro pripravili na prvo tekmo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.