Šport > Nogomet
18 ogledov

"Naš cilj bo, da prvi zabijemo gol"

Darko Milanič Gregor Katič
Nogometaši Maribora se bodo v torek, 12. julija, ob 20. uri na stadionu Ljudski vrt v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov pomerili z luksemburško ekipo F91 Dudelange.

Mariborska ekipa je tekmovalno sezono v petek začela s porazom v superpokalu proti Domžalam, zato bodo varovanci trenerja Darka Milaniča tokrat poskušali popraviti vtis. Aktualni državni prvaki so sezono začeli s porazom na domačem igrišču v slovenskem superpokalu proti Domžalam, ki so slavile z 2:1. Moštvo je napravilo kar precej napak v obrambi, tudi vratar Marko Pridigar se ni pokazal v pravi luči, trener Darko Milanič pa pred torkovo tekmo zatrjuje, da bo slika moštva drugačna.

"Res je, na tekmi proti Domžalam smo napravili preveč napak. Prav tako smo igrali prepočasi, takšna igra pa Mariboru ne ustreza. Proti Luksemburžanom bomo morali igrati drugače. Nikakor jih ne podcenjujemo. To, da prihajajo iz države, ki nima visokega nogometnega ratinga, nas ne sme uspavati. Naš cilj bo, da prvi zabijemo gol, potem bo lažje. Tekmo proti Domžalam smo analizirali in iz tega poraza smo se tudi nekaj naučili. Moramo biti tisti, ki bodo jutri dobro igrali, želja je, da zmagamo, a o izidu ne želim govoriti," je pred jutrišnjo tekmo dejal Milanič.

Slednji je vesel, da je v ekipi obdržal kapetana, Brazilca Marcosa Tavaresa, ki je gonilna sila moštva. "Veseli me, da je Tavares ostal, da ni odšel na Kitajsko, a fantu se pozna primanjkljaj nogometnega treninga. V petek sem ga proti Domžalam v moštvo uvrstil skoraj brez treninga in videlo se je, da mora precej nadoknaditi. Nedvomno pa je pravi vodja ekipe in mislim, da bo kmalu padel v ritem," je še povedal Milanič.

"Pričakujemo dobro tekmo, da bomo boljši, da bomo zmagali. Vsakršna zmaga bo v redu, a treba je vedeti, da sledi še gostovanje, kjer bo prav tako treba zmagati. Prepričan sem, da bomo jutri zmagali, da smo lahko boljši. Vsaka evropska tekma je pomembna, tako bo tudi tokrat," pa je na današnji novinarski konferenci v Mariboru dejal Aleš Mertelj.

F91 Dudelange, luksemburški prvak, ki se je državnega naslova veselil že devetkrat v dvajsetletni zgodovini, ni neznanka na evropskih zelenicah. V sezoni 2005/06 je moštvo nastopilo v Ligi prvakov in se kot prvo v zgodovini Luksemburga uvrstilo v drugi krog po zmagi nad Zrinjskim, a jih je nato izločil dunajski Rapid. Istega leta je moštvo osvojilo tako pokal kot državno prvenstvo, kar je ponovilo tudi leto kasneje.

Ekipa je v sezoni 2008/09 že igrala v Sloveniji, ko je morala v prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov dvakrat priznati premoč Domžalam. Skupno je moštvo v ligi prvakov odigralo 18 tekem, dvakrat zmagalo in 14-krat izgubilo, dvakrat pa iztržilo neodločen izid. Prvo ime ekipe je nedvomno Portugalec Daniel Alves da Mota, ki je v minuli sezoni krojil vrh strelcev lige in utegne po besedah trenerja Milaniča v torek predstavljati glavno nevarnost za mariborska vrata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.