Šport > Nogomet
21 ogledov

"Naša zmaga ni nepričakovana!"

Healy (v ozadju) je s Severno Irsko sanjsko začel kvalifikacije. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Legendarni napadelec Severne Irske David Healy po zmagi nad Slovenijo ni skrival zadovoljstva. "Vedeli smo, da vas lahko premagamo!" je samozavestno povedal za Žurnal24.
Vedeli smo, da vas lahko premagamo. Iz te tekme lahko vzamemo veliko pozitivnega in opravili smo delo.
David Healy

Severnoirski ekvivalent Zlatka Zahoviča je prav gotovo David Healy. Z 31 leti je že dolga leta legenda Severne Irske, za katero je zabil rekordnih 35 zadetkov, še vedno pa je rekorder po številu zadetkov v enem ciklusu kvalifikacij. Otočani so nesrečno izpadli iz kombinacij za prejšnje evropsko prvenstvo v Avstriji in Švici, je pa Healy zabil rekordnih 13 zadetkov, kar ni uspelo še nikomur. Še vedno je edini, ki je dvakrat dosegel hat-trick, kar v dresu z reprezentančnim grbom ni uspelo niti legendarnemu Georgeu Bestu. Je bila zmaga nad Slovenijo zanj nepričakovana? 

"Niti ne! Sem smo prišli pred dvema letoma in odigrali dobro tekmo. Verjetno je bilo nekje 50:50, izgubili pa smo v 85. minuti. Pa še premagali smo Slovenijo v Belfastu 1:0. Vedeli smo, da vas lahko premagamo. Iz te tekme lahko vzamemo veliko pozitivnega in opravili smo delo,« je za Žurnal24 dejal Healy. Napadalec se že nekaj časa muči s formo, saj ni igral niti pri Fulhamu, niti po prestopu k Sunderlandu, zdaj pa so ga črne mačke posodile Ipswich Townu.

Slovenci so imeli verjetno manjši 'glavobol' po svetovnem prvenstvu. Uspel jim je res neverjeten uspeh za tako majhno državo. Popolnoma so si ga zaslužili, čestitam jim.
David Healy

"Slovenci so imeli verjetno manjši 'glavobol' po svetovnem prvenstvu. Uspel jim je res neverjeten uspeh za tako majhno državo. Popolnoma so si ga zaslužili, čestitam jim. Toda mogoče so bili še malce 'pijani' od uspeha in danes smo jih ujeli nepripravljene ter jim vzeli tri točke," je razloge za zmago v Ljudskem vrtu poiskal Healy. "To so velike tri točke. Naslednji nas čakajo  Italijani in nato Ferski otoki in upam, da bomo nadaljevali z novo zmago."

Kljub vsemu je seveda še prehitro, da bi bilo že karkoli odločenega. Slovencev Healy, kljub izjemni samozavesti Otočanov, ne odpisuje: "Mislim, da se lahko vrnete v igro. Imate dobre igralce in ekipo, to ste dokazali že na svetovnem prvenstvu!" še pove severnoirski ostrostrelec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.