Šport > Nogomet
5 ogledov

Naslednje leto na naslov

Sedem lovorik je v desetletni trenerski karieri s Fiorentino, Laziom in Interjem Žurnal24 main
Italijan Roberto Mancini je včeraj prvič nagovoril angleške medije kot trener Manchester Cityja. Njegovi kratkoročni cilji so jasni, želi se uvrstiti v Ligo prvakov.

Za mestno prevlado
"Ponosen sem, da sem dobil službo v Cityju, saj je to dober klub z dobrimi igralci. Manchester je nogometno podoben Milanu," je zbranim novinarjem povedal 45-letni Roberto Mancini. "Dva kluba se borita za lovorike in prevlado. Ta izziv mi je zelo všeč." Mancini je sicer na klopi Interja osvojil tri naslove italijanskega prvaka, v prvi sezoni v Angliji pa si želi na enega izmed prvih štirih mest. Ta namreč vodijo v Ligo prvakov.

"To je realen cilj. Naslednje leto pa želim naslov prvaka Premier League. Pri klubu bi rad ostal dolgo in z njim osvojil veliko lovorik, saj ima City veliko dobrih navijačev," je povedal Mancini, ki bo svoje nove varovance prvič vodil v soboto, ko bo Manchester City na svojem stadionu gostil Stoke.

Novi trener resno računa na Brazilca Robinha, čigar prestop v Barcelono je propadel. "Imamo pet ali šest igralcev v napadu. Imamo veliko izbire. Robinho lahko piše Cityjevo zgodovino, kot sem jo jaz v Sampdorii."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.