Šport > Nogomet
19 ogledov

Naslednjič? "Gladka zmaga Reala!"

udovic00_bot_spo_190208 Žurnal24 main
"Ni me le presenetilo, ampak kar malo šokiralo. Nimamo kaj: popolnoma zaslužena zmaga," je v komentarju na zmago Barcelone nad Realom s 5:0 v komentarju za Žurnal24 dejal Sašo Udovič.
Nemočna Ronaldo in Mourinho ter ekstaza nogometašev Barcelonepoglejte v galeriji!

Barcelona s 5:0. Tako prepričljivo, kot ni pričakoval nihče. Je presenetilo tudi vas?
Glede na to da sem star in okorel realovec, moram reči, da me ni le presenetilo, ampak kar malo šokiralo. Nimamo kaj: popolnoma zaslužena zmaga. Barcelona je bila premočna v vseh pogledih igre. Je pa res, da se je tekma odprla idealno: v 18. minuti 2:0. V tistem trenutku, ko Barcelona vodi, ga ni kluba na svetu, ki bi lahko spremenil potek tekme. Barcelona je tako močna na žogi, da je riziko prevelik. Videlo se je tudi, da je bil vložek ogromen. Igralci so bili preveč motivirani. Bilo je na robu izpada, na robu rdečih kartonov je bilo od 20. minute. Realovi igralci so izgubljali živce. Videlo se je, da ima Barcelona, kar se tiče same igre, dolgoleten proces – kdorkoli začne ali pride v igro, se takoj vklopi v ta atomski nogomet. Ja, to je bil res atomski nogomet. Proti Barceloni z igro kratkih podaj je zelo težko igrati. Žoga od noge do noge potuje tako hitro, da jo že s pogledom težko spremljaš, kaj šele, da bi jo lovil.

Že danes je Real drugačen, kot je bil v prejšnjih letih, a iz meseca v mesec se bo Mourinhova roka bolj poznala.
Sašo Udovič
Omenili ste velike strasti, a tako pred tekmo kot po njej realovci izjavljajo, da je to kot vsaka druga tekma. No, videlo se je, da je bilo kar nekaj frustracij, da ima ta tekma vendarle večji pomen.
To je pač folklora pred tekmo, da se govori, da je to le še ena tekma. Ogromno je bilo tudi medijskega cirkusa, zlasti okoli Mourinha. Barcelona je zmagala veliko tekmo, a ni še konec prvenstva.

Mourinhu se je v očeh videlo, da ga ta poraz boli.
Ja, absolutno. Ni pričakoval poraza, predvsem pa ne tako razbite vojske.

Gre za tekmo dveh super ekip, a pogosto se izpostavlja tudi Guardiolo proti Mourinhu ter Messija proti Ronaldu. Kako ste videli ta dva dvoboja?
Barcelona je igrala svojo igro. Hitro so zadeli, Messi je bil zelo razpoložen. Tukaj je absolutni zmagovalec Guardiola. Kar pa se tiče Messija in Ronalda: Messi je preprosto dodana vrednost na vrhunsko dodelano in selekcionirano ekipo Barcelone, Ronaldo pa je mogoče dodana vrednost na rahlo še vedno … ne da je nedodelana, a Real potrebuje čas. Mourinho je tu pol leta, Guardiola pa že nekaj let. In ne le to: Guardiola je le prevzel način vodenja Barcelone, ki se ne menja. Mourinho pa … mislim, da bo najmočnejši v drugem letu vodenja Reala. Že danes je Real drugačen, kot je bil v prejšnjih letih, a iz meseca v mesec se bo Mourinhova roka bolj poznala.

Španski mediji so pompozno pisali: to je tekma, ki bo določila najboljšega na svetu. Ali lahko tekma Primere sploh določi najboljšega?
Ne, ne more. Naslednjo tekmo lahko Barcelona izgubi. Dejstvo pa je, da je naboj na takih tekmah enormen. Druge tekme, recimo jim navadne tekme, v prvenstvu se ne morejo primerjati z El Clásicom.

Pa vseeno mogoče Barcelona ta hip spet igra najboljši nogomet na svetu. Še posebej če vemo, da sta denimo Chelsea in Inter v majhni krizi.
Ja, se strinjam. A poanta velikih klubov, kot so Chelsea, Manchester United, Inter, Milan, je … to so ekipe, ki se zdaj sestavljajo, lahko rečemo, da ogrevajo mašine. Te ekipe bodo najmočnejše spomladi!

In kako menite, da bo na naslednjem El Clásicu?
Gladka zmaga Reala! /Smeh/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.