Šport > Nogomet
34 ogledov

Našli dečka s plastičnim dresom?

irak fant dres messi Reševalni pas/Twitter
Kampanja, s katero so Lionel Messi in njegovi sodelavci iskali iraškega dečka, ki je iz plastične vrečke izdelal dres argentinskega reprezentanta, je obrodila sadove.

Pred dnevi je družabna omrežja preplavila fotografija dečka, ki je iz vrečke izdelal dres Lionela Messija. Fotografija je vzbudila pozornost širše javnosti, vključno s prvim zvezdnikom Barcelone, ki je objavo všečkala in delila v upanju, da bi odkrili identiteto neznanega nogometnega navdušenca.

Akcija je po nekaj dneh in več desettisoč delitvah dobila svoj epilog, saj so dečka uspešno identificirali kot Homina iz Dohuka (Kurdistan), severnega dela iraške države, ki trpi za posledicami tamkajšnje vojne. Dvom v njegovo identiteto je kmalu zatem vzbudila družina iz Afganistana.

Po poročanju televizijske postaje Kurdistan24tv je bila fotografija posneta pred dvema letoma, fant pa je dres izdelal zato, ker je velik navijač argentinskega superzvezdnika.

''Messi mi je všeč. On je briljanten igralec,'' je povedal Homin, ki je za to priložnost oblekel dres Barcelone. Deček v Dohuku živi skupaj z mamo, medtem ko njegov oče sodeluje v boju proti ISIS-u.

Novica je naletela na pozitiven odziv, nemudoma pa so se oglasili nekateri, ki trdijo, da Homin ni deček na prvi fotografiji. Pri tem se opirajo na to, da ima fant v televizijskem prispevku drugačna ušesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.