Šport > Nogomet
53 ogledov

Naslov Chelseaja le še vprašanje časa

chelsea EPA
Nogometaši Chelseaja so na derbiju 32. kola na Stamford Bridgu premagali Manchester United (1:0) in si tako rekoč že zagotovili naslov angleškega prvaka.

Manchester Unitedu na gostovanju v Londonu ni uspelo prekiniti zmagovalnega pohoda Chelseaja, ki se je z golom Edena Hazarada drugouvrščenemu Arsenalu oddaljil na neulovljivih 10 točk prednosti.

Brez Michaela Carricka, Daleyja Blinda, Phila Jonesa in Marcosa Roja, toda (presenetljivo) z Radamelom Falcaom od prve minute se je proti ekipi dolgoletnega prijatelja in nekdanjega sodelavca Joséja Mourinha postavil eden Portugalčevih mentorjev Louis van Gaal.
Trener Manchester Uniteda je skušal malce pokvariti Chelseajev niz, ki se bo očitno končal z državnim naslovom, toda United bi moral na Stamford Bridgu zmagati kot prvi po več kot enemu letu nepremagljivosti modrih, pri katerih je v konici napada začel Didier Drogba, v zvezni vrsti pa branilec Kurt Zouma.

V prvih minutah srečanja je priložnost za rdeče vrage zastreljal Wayne Rooney, potem ko mu je žogo v enem uvodnih protinapadov priskrbel Luke Shaw. Španski čuvaj mreže David de Gea, ki naj bil pred dogovorom z madridskim Realom, je dobro posredoval po prodoru Cesca Fábregasa, ki z golavt črte ni uspel podati v sredino.

Izjemno iznajdljiv ali zgolj naravnost neumen je bil De Gea v 35. minuti, ko je skupaj z Valencio ob Edenu Hazardu na robu kazenskega prostora skakal za nenevarno visoko žogo, počasni posnetki pa so pokazali, da je Španec okroglo usnje nagajivo izbil z roko, ko je bil z nogami sicer v svojem kazenskem prostoru, žoga pa ne.

Toda De Gea je okus "pravice" začutil že v enem naslednjih napadov, ko je po izgubljeni žogi Falcaa na sredini igrišča Fàbregas našel Oscarja, slednji pa s peto fantastično zaposlil Hazarda, ki se je sprehodil do De Gee in ga matiral med nogami za vodstvo.

V drugem polčasu je v dresu United največkrat zapretil Falcao,  a z izjemo vratnice so vrata Thibauta Courtiousa ostala nedotaknjena.

Navijači Chelseaja so glasno pozdravljali nogometaše v zadnjih minutah, ko je Mourinho za pridobitev dragocenih sekund zamenjal Fàbregasa (John Obi Mikel), kasneje pa je v igro poslal še Williana, ki je ob stoječih ovacijah na zelenici nadomestil Hazarda. Brez incidentov ni šlo, saj je Herrera v 95. minuti padel v kazenskem prostoru po štartu Cahilla, toda sodnik Mike Dean je ocenil, da je Bask zgolj iskal kontakt.

Zadnja akcija je prestrašila navijače, ki pa so lahko že čez nekaj sekund na ves glas proslavljali uspeh modrih, ki so drugouvrščenemu Arsenalu (v tem kolu je počival zaradi polfinala pokala FA) pobegnili na verjetno že neulovljivih deset točk. 

Angleška liga, 32. kolo:

Chelsea : Manchester United 1:0 (1:0)
Hazard (38)

Crystal Palace : West Bromwich Albion 0:2 (0:1)
Everton : Burnley 1:0 (1:0)
Leicester City : Swansea City 2:0 (1.0)
Stoke City : Southampton 2:1 (0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.