Šport > Nogomet
7 ogledov

Naslov na dosegu roke

domzale_veselje_SAD Žurnal24 main
V derbiju 34. kola PrveLige Telekom pokalni nogometni prvaki iz Interblocka gostijo (skoraj) državne prvake iz Domžal. Tekma bo v ponedeljek. Nenavadno, zanimivo!

Po velikem slavju na Areni Petrol "ljubljanski Chelsea" v Spodnji Šiški pričakuje branilce naslova iz Domžal. Interblocku po osvojitvi pokala ni treba več skrbeti za Evropo, saj so se že uvrstili v pokal Uefa, medtem ko bi gostje z morebitno zmago zaradi boljše gol razlike od Kopra (+30 proti +19) skoraj že osvojili naslov.

Interblock si je z zmago v celjskem finalu pokala že zagotovil nastop v Evropi in zdaj igra le še za ponos. © Saša Despot

 
Skočić vesel za Joca
Trener Interblocka Dragan Skočić je v Celju osvojil drugo pokalno lovoriko v dveh državah, potem ko je pred ravno toliko leti slavil z Reko. Njegovi zdajšnji ekipi v zadnjih treh kolih ostaja le boj za tretje mesto: "To je mlad klub, ki cilja na velike stvari. Gotovo je bil pokal potrditev, da je naš projekt na pravi poti. Uspeh mi veliko pomeni na profesionalnem nivoju, še najbolj pa sem vesel za Joca (Pečečnika, op. p.), ki mi je ves čas stal ob strani. To, da smo že dosegli svoj cilj pred tekmo z Domžalami, ne pomeni ničesar. Smo profesionalci, imamo še tri tekme do konca, v katerih bomo dali svoj maksimum. Na koncu nam ni vseeno, na katerem mestu bomo," je povedal Rečan. O tekmecu pa pravi: "Domžale so v letošnjem prvenstvu pokazale največ. Mi bomo igrali svojo tekmo, prvenstvo pa naj osvoji najboljša ekipa. Po mojem mnenju so to Domžalčani." V kader domačih se po dolgi odsotnosti dokončno vrača nekdanji napadalec slovenske nogometne reprezentance Aleksandar Rodić , ki je nekaj minut dobil že v torkovem finalu. Zadnjo ligaško tekmo v rdečem dresu je odigral 2. marca, zadnji gol pa zabil 28. oktobra proti Livarju.

 

Kdo lahko prehiti Zahoro?

Najboljši strelec Domžal v tej sezoni bo bržkone Dario Zahora. Nekdanji napadalec Dinama je kljub nekajmesečnemu strelskemu postu zabil 15 golov.

Domžalčani so s tremi zaporednimi zmagami v ligi poskrbeli, da prvenstvo pred zadnjimi tremi tekmami neodločeno ohranja le še matematika. Prvaki zdaj lovijo svojo četrto zaporedno zmago, drugi zaporedni naslov pa bodo ob morebitnem neuspehu pozneje lovili doma proti Celju in v gosteh na Ptuju. Varovanci Slaviše Stojanoviča bi si lahko z zmago v Ljubljani že v ponedeljek zagotovili drugi zaporedni naslov prvaka, saj so bili boljši na medsebojnih srečanjih proti drugouvrščenemu Kopru. Naslov bi ubranili tudi v primeru poraza Koprčanov.

 

PrvaLiga Telekom, 34. kolo

Sobota
17.00 Nafta : HiT Gorica
20.00 MIK CM Celje : Livar
Nedelja
17.00 Primorje : Maribor
17.00 Drava : Koper
Ponedeljek
17.00 Interblock : Domžale

V Kopru upanje še tli
Kanarčki ob zaostanku šestih točk za vodilnimi Domžalami gostujejo pri Dravi , ki se krčevito bojuje za obstanek. Kljub velikemu zaostanku trener Kopra Vlado Badžim ostaja optimist: "Še vedno upamo, vsaj dokler obstajajo matematične možnosti. Tudi čudeži se dogajajo. Kljub vsemu smo v letošnji sezoni presegli sami sebe in ker smo hrabri, gremo do konca!" Po razočaranju v pokalu bodo Mariborčani lovili evropski vlak v podobi tretjega mesta v ligi. Za začetek jim bo prav prišla že zmaga v Ajdovščini . Goričani , ki se bodo v soboto pomerili z Nafto , imajo trenutno na tretjem mestu dve točki prednosti pred Interblockom in tri pred Mariborom. Poleg gostovanja v Lendavi morajo odpotovati še v Koper in gostiti Livar. Ob morebitnem uspehu bi goriški stadion gostil najmanj dve evropski tekmi, saj bo tam igral tudi Koper. MIK CM Celje gosti odpisani Livar . Tudi Štajerci se že dolgo poigravajo z usodo in plešejo na robu izpada. Z zmago proti Dolenjcem bi premagali vse strahove in vsaj delno potolažili svoje navijače.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.