Šport > Nogomet
29 ogledov

Nasri: "Postali smo pravi mačoti"

S prve tekme na Emirates Stadiumu ima Arsenal prednost 2:1. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Arsenal je psihično in fizično močnejši kot pred letom dni, zato lahko naslednji teden na Camp Nouu na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov izloči Barcelono, je prepričan Samir Nasri.

Če premagamo Barcelono, lahko premagamo vsakogar. A nato moramo osvojiti lovoriko, saj brez lovorike ta sezone ne bo nič drugačna od lanske.
Samir Nasri
"Postali smo pravi mačoti. Naredili smo korak naprej od lani," pravi francoski član londonskega Arsenala, Samir Nasri. Lani so v osmini finala Lige prvakov proti Barceloni izpadli s skupnim izidom 3:6, letos pa so prvo tekmo na domačem Emirates Stadiumu dobili z 2:1. 23-letni Nasri sicer priznava, da je Barcelona favorit, a obenem pove, da jih letos ni več strah Lionela Messija, Xavija in Andresa Inieste. "Letos smo se tekme lotili drugače. Lani smo se jih malo bali, saj so fantastična ekipa in igrajo izjemen nogomet. Presenetilo nas je, kako dobri so bili. Letos smo si rekli: 'Fantastični so in nekaj običajnega bo, če izgubimo proti najboljši ekipi na svetu'. Tako nismo čutili pritiska, odigrali smo, kot znamo, in lahko smo se kosali z njimi." Nasri zdaj verjame, da lahko zmagajo tudi v katalonski prestolnici: "Bolj pomembno kot ustaviti Xavija ali Iniesto bo zaustaviti Messija. On zna podajati, preigrati in zadeti. Njega je skoraj nemogoče ustaviti."

Tako psihično kot fizično smo postali pravi mačoti. Nekateri med nami, kot Theo Walcott, Jack Wilshere in jaz, smo dvignili raven svoje igre. Smo močnejši in se lahko kosamo z njimi.
Samir Nasri

Z zmago v Barceloni bi se Arsenal pobral po šokantnem porazu na Wembleyju v finalu angleškega ligaškega pokala (1:2 proti Birminghamu). Ta isti stadion bo maja gostil finale Lige prvakov. In Nasri se z njim že spogleduje. Ima naslednjo željo: "Če premagamo Barcelono, bi si želel finale igrati proti eni od londonskih ekip in postati z Arsenalom prvi londonski klub z zmago v Ligi prvakov." Samir, nikar prehitro! Če se prebijete prek ekipe Pepa Guardiole, vas nato čaka še četrtfinale in polfinale. In tudi za ti dve tekmi ima svoja zaželena nasprotnika. "Moje sanje so, da bi v četrtfinalu igral z Marseillom, nato s Tottenhamom polfinale in finale s Chelseajem. Res si želim, da Marseille premaga Manchester United. Rojen sem v Marseillu, tam sem odrasel in v njihovem klubu 10 let igral nogomet," je Nasri še dejal v pogovoru za Reuters.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.