Šport > Nogomet
15 ogledov

Nastop na Euru 2016 visi na nitki

karim benzema EPA
Karim Benzema bi lahko zaradi vpletenosti v izsiljevanje reprezentančnega kolega Mathieua Valbuene ostal brez nastopa na domačem evropskem prvenstvu.

Napadalec Real Madrida se v teh dneh pojavlja na naslovnicah številnih športnih časopisov in spletnih portalov, a iz povsem napačnih razlogov.

Benzema se je znašel v središču škandala, potem ko je francosko tožilstvo ugotovilo, da naj bi nogometaš sodeloval pri izsiljevanju francoskega reprezentanta in opravljal vlogo posrednika trem nepridipravom, ki so pridobili žgečkljive posnetke Mathieua Valbuene. Sodišče je proti Benzemaju vložilo uradno obtožnico, v primeru krivde pa mu v skrajnem primeru grozi kar pet let zapora.

dider deschamps | Avtor: EPA EPA
Nogometašev odvetnik je sicer zatrdil, da je njegova stranka nedolžna. "Moj klient je povsem nedolžen. In ni imel nikakršne vloge pri izsiljevanju oziroma poskusu izsiljevanja,'' je povedal Sylvain Cormier.

Benzemaja je poleg obtožnice doletela še prepoved približevanja reprezentančnemu kolegu, kar bi lahko povzročilo kar nekaj preglavic selektorju Didieru Deschampsu.

Benzema in Valbuena sta osrednji figuri Deschampsovih taktičnih zamisli, zdaj pa mu grozi, da bo prisiljen izbirati med njima, če mu ne bo na pomoč priskočilo francosko tožilstvo.

Trener za prijateljski tekmi z Nemčijo in Anglijo ni vpoklical nobenega od omenjenih nogometašev. Benzema je uradno še vedno poškodovan, Valbuena pa glede na dogodke v njegovem zasebnem življenju ni psihološko pripravljen.

Nogometaša sta bila v zadnjih petih letih redna člana začetne postave francoske reprezentance, zato se bo Deschamps, če se zadeva ne bo pravočasno razrešila, znašel pred veliko dilemo.

In to na domačem evropskem prvenstvu, na katerem naj bi Francija sodila v ožji krog favoritov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.