Šport > Nogomet
15 ogledov

Nasvet navijačem: cepite se proti ošpicam

Lviv Lvov Ukrajina stadion igrišče sedeži tribune pogled Lviv Lvov Euro 2012 EP EPA
Ukrajina, skupaj s Poljsko gostiteljica prihajajočega evropskega prvenstva v nogometu, je v sredo opozorila navijače, naj se pred prihodom v državo cepijo proti ošpicam. Okužba se je prejšnji mesec pojavila na zahodu države.

Tako je v sredo poročal časnik Kiev Post, v katerem so zapisali, naj se navijači, ki bodo Ukrajino obiskali v sklopu Eura 2012 (ali kar tako), proti ošpicam cepijo že pred potovanjem. Ta nasvet je za omenjeni časopis podal Oleksandr Kravčuk, namestnik vodje državne sanitarne in epidemološke inšpekcije.

"Če nameravate priti v Ukrajino, se prosim cepite doma. Stanje z ošpicami v naši državi ni dobro," je dejal Kravčuk. Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) in agencija Evropske unije, ki je zadolžena za boj proti nalezljivim boleznim, sta o izbruhu ošpic v nekdanji sovjetski republiki poročali marca, ko so zabeležili kar pet tisoč primerov.

Izbruh je bil omejen na zahodni del države, ki meji na Madžarsko, Poljsko in Slovaško"Pričakujemo, da se bo epidemija pospešeno geografsko širila na vrhuncu selitvene sezone za ošpice, od februarja do junija," so zapisali pri ECDC. Zahodnemu delu države je od mest gostiteljic Eura najbliže Lviv, kjer bodo tekme skupinskega dela igrali Nemci, Danci in Portugalci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.