Šport > Nogomet
64 ogledov

Navdušen tudi Lahm: "Pep je zelo komunikativen"

Guardiola Gomez Rafinha Bayern München Allianz Arena trening EPA
Bayernov kapetan Philipp Lahm je še en v seriji nogometašev nemškega prvaka, ki so po prvih treningih pod taktirko Josepa Guardiole navdušeni nad nekdanjim strategom Barcelone.

Philipp Lahm je za Merkur povedal, da ga je Josep Guardiola navdušil s svojim pristopom na treningih, ki jih je novi trener Bayerna po svoji prvi novinarski konferenci (govoril je v nemščini) vodil na Allianz Areni.

Guardiola s svojimi varovanci in trenerskim štabom že gleda proti prvi tekmi ligaške sezone, ki jo bodo Bavarci 9. avgusta odprli z proti Borussi Mönchengladbach, Lahm pa je dejal, da je skupaj s soigralci zaenkrat navdušen.

"Zelo je komunikativen," je bočni branilec in nemški reprezentant povedal za Merkur. "Želi, da se učimo, in da ga lahko hitro razumemo. Lahko že vidimo, da bo veliko sprememb. Trening je bil nekaj povsem novega za nas, od ogrevanja do raztezanja. Vsi so zelo pozorni. Vsi se želijo spet dokazati na začetku sezone, še posebej pa sedaj, ko je nov trener."

Domínguez: "Vem, kako premagati Pepa"

Medtem pa je v smeri Guardiole iz Mönchengladbacha že priletelo prvo opozorilo, pod katerega se je podpisal Álvaro Domínguez. Nekdanji član španskega rivala Atlético Madrida je prepričan, da lahko njegova Borussia na prvi tekmi sezone preseneti tudi veliki Bayern.

"Vem, kako premagati Pepa," je za Bild dejal Domínguez. "Z Atlético Madridom smo Pepovo Barcelono leta 2011 premagali z 2:1. Imamo priložnost za zmago v Münchnu, še posebej, ker je prva tekma, in ker Bayern takrat še ne bo 100 %. Guardiola je sicer super trener. Točno ve, kakšen nogomet hoče. Spremenil bo majhne reči kot je presing in način, kako se odzovejo na izgubljene žoge. Bayern bo še izboljšal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.