Šport > Nogomet
13 ogledov

Navijač CSKA začel gladovno stavko

navijači cska sofia EPA
Navijač bolgarskega nogometnega kluba CSKA Sofia bo poskušal z gladovno stavko izsiliti doživljenjsko prepoved za sodnika Stanislava Todorova.

Bolgarski navijač Boris Borisov bo na lastno pest poskušal doseči, da bi Bolgarska nogometna zveza izrekla doživljenjsko prepoved enemu najprepoznavnejših delilcev pravice v državi Stanislavu Todorovu.

Ta je bil zaradi vprašljivega sojenja na tekmi med Cherno More Varno in CSKA suspendiran za nedoločen čas, s čimer navijači bolgarskega kluba niso zadovoljni. ''Želim, da mi družba prisluhne,'' je povedal Borisov, ki je v iskanju pravice začel gladovno stavko. ''V bolgarskem nogometu ni prostora za takšnega sodnika.''

Lokalna policija je sporočila, da je Todorov že vložil prijavo, saj je po tekmi, ki jo je CSKA izgubil z 1:2, prejel številne smrtne grožnje. ''Še nikoli nisem videl tako arogantnega človeka kot je Todorov. Temu človeku ne bi smeli nikdar več dovoliti, da sodi na tekmi,'' je dodal Borisov.

Tekma polna sumljivih odločitev

Todorov je na tekmi dosodiil sumljiv prosti strel v škodo CSKA, s katerim so domači nato dosegli zadetek. Kasneje je dosodil enajstmetrovko v korist Cherno More in zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavil gol gostujoči ekip. Trener CSKA Stojcho Mladenov si je moral zaradi glasnega protestiranja zaključek tekme ogledati s tribune, medtem ko je Todorov v zaključku tekme ''spregledal'' še grob prekršek nad napadalcem Mamadyjem Sidibejem.

''Imam čisto vest. Dosodil sem, kar sem videl,'' je po tekmi zatrdil Todorov, ki mu, če bodo pozivi navijačev CSKA uspešni, zdaj grozi doživljenjska prepoved.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.