Šport > Nogomet
48 ogledov

Navijač Reala slavil Messijev zmagoviti gol

lionel messi EPA
Lionel Messi je v sodnikovem podaljšku dosegel 500. gol v dresu Barcelone in odločil ligaški El Clásico na Santiago Bernabéuu (2:3).

Argentinski superzvezdnik Lionel Messi je postal veliki junak derbija španskega prvenstva, ko je v 92. minuti tekme dosegel 500. gol za Barço v vseh tekmovanjih in Katalonce vrnil v igro za naslov državnega prvaka. Branilci naslova imajo s tekmo več enako število točk kot Real Madrid (75).

Napadalca Barcelone, ki je tekmo končal z dvema doseženima goloma, je v 20. minuti s komolcem v obraz zadel Marcelo in Messi je okrvavljen obležal na zelenici.

Poškodba ni bila prehuda, tako da je tekmo lahko nadaljeval in v 33. minuti dosegel izenačujoči zadetek, potem ko je Real pet minut prej povedel z golom Casemira. V 73. minuti je Barcelono v vodstvo popeljal Ivan Rakitić, v 85. pa je izenačil James Rodriguez.

Messi je zadoščenje dobil v 92. minuti, ko je dosegel odločilni zadetek in razveselil nekega navijača Real Madrida, ki je ob tem roke zmagoslavno dvignil v zrak. Uporabniki družabnih omrežjih so ugibali, da je bržkone stavil na število doseženih golov.

Hvalnice na Messijev račun je po tekmi pel trener Luis Enrique. "On je najboljši nogometaš v zgodovini. Vedno je odločilen. Videl sem veliko nogometa in v čast mi je, da je eden izmed nas. To je bila tekma med dvema čudovitima ekipama, ki sta dali vse od sebe. Katerakoli bi lahko zmagala. To, da smo dosegli zmagoviti gol v 92. minuti, nam je v veliko spodbudo. Dobro smo se branili in pripravljeni smo bili na remi, a na koncu bi s tem zapravili priložnost," je povedal španski strateg.

Manj zadovoljen je bil njegov tekmec na klopi Reala Zinedine Zidane. "Ne moremo biti zadovoljni. Razočarani smo. Ko z desetimi igralci prideš do izenačenja, je treba igrati bolj pametno in braniti skupaj. Imeli smo veliko priložnosti, a tekme nismo imeli pod nadzorom. Messi je naredil razliko. Dosegel je dva gola, a ne gre le za Messija, temveč tudi mi nismo nadzorovali tekme, ko bi lahko prizadejali škodo nasprotniku. Nismo si zaslužili poraza, a takšen je nogomet," je povedal francoski strateg.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.