Šport > Nogomet
21 ogledov

Navijač vložil tožbo proti Uefi

sergio ramos EPA
Navijač Atlético Madrida je vložil tožbo proti Evropski nogometni zvezi (Uefa).

Jose Antonio Campon, navijač madridskega Atlética, katerega član je slovenski vratar Jan Oblak, zahteva 1660 evrov odškodnine zaradi napake, ki naj bi jo v finalu lanske sezone Lige prvakov storil glavni sodnik Mark Clattenbrug.

Atlético je moral v finalu po streljanju enajstmetrovko še drugič v treh letih priznati premoč mestnemu tekmecu, po tekmi pa se je vnela polemika, ali je bil zadetek Sergia Ramosa v 15. minuti tekme dosežen v skladu s pravili.

Dolgoletni branilec kraljevega kluba je po četrt ure igre galaktike popeljal v vodstvo, vendar je bil po mnenju marsikoga v prepovedanem položaju. Tega se, če gre soditi po njegovih izjavah, zaveda tudi Ramos. ''Morda je šlo za prepovedani položaj, toda na koncu šteje tisto, kar dosodi sodnik,'' se je branil španski reprezentant.

Atlético je v drugem polčasu izenačil z golom Yannicka Carrasca, nato pa izgubil po izvajanju najstrožjih kazni, pri čemer je takrat neslavno pogorel tudi slovenski vratar.

Campon je zaradi napačne odločitve, ki je vplivala na potek obračuna, vložil tožbo proti krovni evropski nogometni zvezi, od katere zahteva 1660 evrov - 160 za povračilo vstopnice in 1500 za čustvene tegobe. Uefi očita, da ni uporabila vseh sredstveh za zagotavljanje 'fair-playa' in da je izbrala napačnega sodnika.

''Od sistema zahtevamo uporabo tehnoloških sredstev, ki so že v uporabi pri drugih športih,'' je za španski AS povedal Campon in dodal: ''Takšne napake so vedno v škodo šibkejših.'' Tožnikov odvetnik Carlos Mendez je prav tako prepričan, da je uporaba video tehnologije le še vprašanje časa.

''Zgodilo se bo. Ne vem, kdaj, vendar se bo. Standarde je potrebno dvigniti. Poglejte tenis, sokolje oko je imelo na začetku veliko nasprotnikov, zdaj pa funckionira. Če bo naš predlog sprejet, bo lahko vsak oškodovani gledalec zahteval odškodnino. Tehnična sredstva so na voljo, vendar se v nogometu ne uporabljajo,'' je povedal Mendez in se oprl na zadnji madridski derbi, v katerem sodnik ni priznal gola Cristianu Ronaldu.  ''Videlo se je, da je žoga Ronalda prečkala golovo črto.''

Navijač želi s tožbo opozoriti na pravice potrošnikov. Atlético ga pri tem, kot kaže, ne bo podprl. ''Klub ve za našo zahtevo, vendar se ne želi vmešavati,'' je zaključil Mendez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.