Šport > Nogomet
26 ogledov

Navijače razjezila ''hobitova hišica''

everton logo Eurosport
Navijači Evertona so se jezno odzvali na spremembo zaščitnega znaka angleškega prvoligaša, ki po mnenju spletnega portala Whoateallthepies spominja na hiško Bilba Bagginsa, hobita iz trilogije Gospodar prstanov.

Navijači Evertona zbirajo podpise, s katerimi bi vodstvu kluba preprečili, da bi v prihajajočo sezono zakorakali z novim zaščitnim znakom. Peticijo je podpisalo že več kot 20 tisoč navijačev, številka pa naj bi naraščala iz minute v minuto.

Novi zaščitni znak ne nosi zapisa  "Nil Satis Nisi Optimum" (''Dovolj dobro je samo najboljše''), hišica pa naj bi spominjala na tisto, v kateri je prebival hobit Bilbo Baggins iz Tolkienove trilogije Gospodar prstanov.

''Održite Evertonov moto in ne spreminjajte zaščitnega znaka. Ne samo, da bo sramotno zastopati klub, ampak bo Everton izgubil denar pri prodaji artiklov, saj nihče ne bo želel nositi tega groznega znaka,'' sporočajo navijači. V Evertonu odgovarjajo, da je bila sprememba nujna, saj je novi zaščitni znak bolj primeren za reprodukcijo v digitalni dobi.

Po neuradnih informacijah naj bi Everton prevzel Roberto Martínez, ki je Wigan popeljal do naslova pokala FA. Španec naj bi zamenjal Davida Moyesa, ki se je pridružil Manchester Unitedu.

everton logo hobitova hišica | Avtor: Eurosport Eurosport

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.