Šport > Nogomet
33 ogledov

Navijačem prekipelo, umikajo se s tribun

 Tifozi Koper TIFOZI KOPER 1987
Koprskim navijačem, združenim v skupini Tifozi Koper 1987, je prekipelo.

V izjavi za javnost so izrazili nezadovoljstvo z razmerami v klubu ter napovedali, da se "do nadaljnjega umikajo s tribun, dokler se celotna garnitura iz vodstva FC Kopra ne bo umaknila iz nogometa in nasploh iz koprskega športa". Ob tem vodstvo sprašujejo, kam je šel denar.

"Javno sprašujemo: kam je šlo 2,5 milijona evrov sponzorskega denarja Luke Koper? Sprašujemo se, kam so šli milijoni evrov od prodaj igralcev, kot so Vasiljev, brata Struna, Barišič, Jelenič. Javno se sprašujemo, kam je šlo več sto tisoč evrov, dobljenih od vstopnin gledalcev in abonmajev ter od drugih sponzorjev in donatorjev. Kam? Kam so se vsi ti milijoni 'preselili'," se v izjavi za javnost sprašuje koprska navijaška skupina, ki poudarja, da je bilo od vseh obljub uresničenih bore malo oziroma nič.

"Klubu smo zvesti od svoje ustanovitve pa vse do danes. Žal ugotavljamo, da to ni več klub občanov in navijačev FC Koper. Klub je uzurpiran s strani peščice ljudi, ki so si dobesedno prisvojili ves Koper in s tem tudi usodo naše navijaške skupine, otrok, ki trenirajo v nogometnem klubu, članskega moštva, občanov. Potem ko se je dolgoletna garnitura iz kluba odmaknila, je bil čas, da se klub postavi na zdrave temelje, da se vrne občanom, otrokom, navijačem. Vendar ne! Znova so zavladali parcialni interesi ozke peščice koprskih 'veljakov', ki jih vodijo vse prej kot dobri in pošteni nameni. Propadla je košarka, propadel je vaterpolo, propadel je rokomet in zdaj propada tudi nogomet ter s tem tudi koprski nogometni klub, ki je bil desetletja ponos mesta, občine, Istre. Več kot očitno je, da bi nekateri raje videli propad kluba kot pa to, da bi zaživel pod roko navijačev, staršev, sponzorjev. Žalostno je, da so nekateri za to pripravljeni toliko 'hazardirati' in jih usoda 300 nadobudnih otrok, ki trenirajo nogomet, sploh ne zanima. Ne zanima jih to, da na novem stadionu ni ljudi, da ni navijačev, da ni sponzorjev. Ne zanima jih, kaj bo s profesionalnim športom v Kopru," so med drugim opozorili v navijaški skupini.

Komentarjev 9
  • 1111 12:09 24.junij 2013.

    mph...to še ne pomeni, da lahko neki popoti, guberci & Co. uničujejo vse pred sabo, kar ni po njihovem scenariju ?! ...ta vladajajoča garnitura v KP je prav taka...ali si naš ali si proti nam...pa naj si bo na ić ...prikaži več ali slovenski tič(ć) ;)...se je resno za vprašat, ZAKAJ V KP ŠPORT PROPADA?

  • se_eden 11:32 24.junij 2013.

    morda pa je le prišel čas, da razmislimo o ponovni deprofesionalizaciji slovenskega športa. tistih par posameznikov, ki bodo izstopali iz bornega slovenskega povprečja, pa bo že trg pravilno ovrednotil in jim ponudil možnost, da se izkažejo...

  • Ronald Reagan 11:01 24.junij 2013.

    Ti si teslo...oz. sumim da teslić...kopile srbijansko, ki niti ne veš da te je srbski kurac stvoril