Šport > Nogomet
16 ogledov

Navijači Bayerna za Kosovo in proti Özilu

mesut ozil bayern arsenal twitter transparent Reševalni pas/Twitter
Evropska nogometna zveza (Uefa) je sprožila preiskavo proti Bayernu iz Münchna, ker so njegovi navijači na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov razgrnili homofobičen transparent s karikaturo Mesuta Özila.

Bayern München je na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov remiziral z Arsenalom (1:1) in si s skupnim izidom 3:1 zagotovil nastop v četrtfinalu. Navijači bavarskega kluba so med tekmo na Allianz Areni razgrnili transparent s karikaturo Mesuta Özila in pripisom Gay Gunners, kar je vzbudilo pozornost Evropske nogometne zveze.

Uefa je sprožila preiskavo proti aktualnemu zmagovalcu Lige prvakov, medtem ko je zaradi transparenta o Kosovu že stekel disciplinski postopek. Navijači Bayerna so namreč Evropsko nogometno zvezo pozvali, naj Kosovu odobri prošnjo za članstvo. ''Reci ne rasizmu! Reci ja Kosovu. Sprejmite Kosovo v Uefo,'' so zapisali, politično motivirano sporočilo pa je Uefa razumela kot žaljivko. ''Uefa je sprožila disciplinski postopek proti Bayern Münchnu zaradi žaljivega transparenta na tekmi Lige prvakov proti Arsenalu,'' je razkril Uefin predstavnik Pedro Pinto.

Özil bo odsoten nekaj tednov

Mesut Özil, glavna tarča nemških navijačev, je na tekmi staknil poškodbo tetive, zato ga je ob polčasu zamenjal Tomáš Rosický. Nemški reprezentant naj bi po predvidevanjih izpustil naslednjih nekaj tekem. ''Staknil je kar resno poškodbo. Ne vem, koliko časa bo manjkal, zagotovo pa ne bo igral proti Tottenhamu,'' je povedal trener Arsène Wenger in dodal: ''Upam, da ni nič hujšega, najverjetneje bo manjkal nekaj tednov.''

mesut ozil bayern arsenal twitter transparent | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.