Šport > Nogomet
23 ogledov

Navijači besni: "To bo finale za bogate"

Bi šli na finale Lige prvakov v London? Dobrih 200 evrov za letalsko karto z Adr Žurnal24 main
Najcenejša vstopnica za finale Lige prvakov na Wembleyju bo 180 evrov – enkrat več kot za lanski v Madridu. Navijači, nevajeni takih cen, so besni. "To bo očitno elitni finale za bogate. Naj se sramujejo."
"Če primerjate te cene s cenami drugih največjih svetovnih športnih dogodkov, so še vedno zelo poceni," je v zagovor dejal Giorgio Marchetti z Uefe. Za letošnji Super Bowl je bila najcenjša vstopnica 1.200 ameriških dolarjev (880 evrov), tudi za dirke formule 1 tiste najcenejše vstopnice skoraj na nobeni stezi ne padejo pod sto evrov.

Vstopnice za letošnji finale nogometne Lige prvakov bodo najdražje doslej – tudi tiste "najcenejše" za "običajne" navijače. In to je povzročilo veliko razburjenja, češ da je nogomet zdaj namenjen le še eliti. Vstopnica za sektor 1 na Wembleyju, ki bo maja gostil finale, bo namreč 150 funtov oziroma skoraj 180 evrov. Tiste za sektor 2 bodo po ceni 200 funtov, za sektor 3 pa 300 funtov. Zraven pa je treba odšteti še 26 funtov (32 evrov) za strošek storitve. Gre za enkrat višje cene, kot so bile za lanski finale v Madridu. Poleg tega bo prodaja vstopnic močno regulirana: 25 tisoč kart bo šlo navijačem prvega finalista, 25 tisoč navijačem drugega, le 11 tisoč vstopnic bo za navijače, ki ne bodo iz domačega mesta obeh finalistov, kar 20 tisoč vstopnic pa bo šlo pokroviteljem in drugim povabljencem Uefe.

V igri za domači finale ostajajo še trije londonski klubi (Chelsea, Arsenal in Tottenham) ter še en britanski, Manchester United. "Nedopustno je, da se od navijačev pričakuje, da dajo za vstopnico za eno tekmo od 150 do 300 funtov," je dejal predstavnik angleškega združenja navijačev, Michael Brunskill. Michel Platini je pred nekaj leti finale prestavil na soboto, da bi lahko nanj prišlo več mladih navijačev, a zdaj z visokimi cenami tako rekoč onemogočajo družinski nakup vstopnic. "Ali Uefa res misli, da lahko sebi in svojima sinovoma privoščim vstopnice za 450 funtov? To bo očitno elitni finale za bogate. Sram naj jih bo," je besen Darren Jones, dolgoletni navijač Arsenala. Predstavniki Uefe odločitev o podražitvi zagovarjajo, češ da bo Wembley vseeno razprodan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.