Šport > Nogomet
23 ogledov

Navijači Catanie slavili "smrt" Palerma

Catania navijači Palermo pogreb pokop krsta povorka Youtube
Ob izpadu Palerma v drugo italijansko ligo navijačem rožnato-črnih prav nič ne pomagajo besede predsednika Maurizia Zamparinija, ki se opravičuje za prehitro odpuščanje trenerjev in ostale napake, miru pa jim ne dajo niti večni rivali iz Catanie. Ti so v središču mesta uprizorili simbolični "pokop" ekipe Josipa Iličića in Jasmina Kurtića.

Prihodnost obeh slovenskih reprezentantov, Jasmina Kurtića in predvsem Josipa Iličića, je po izpadu Palerma v Serie B pod velikim vprašajem. Medtem, ko severni del Sicilije žaluje, mora Maurizio Zamparini reševati živo glavo in na hitro sestaviti moštvo, ki bi si takoj v prvi sezoni zagotovila povratek med elito.

"Ne vem, imam dva ali tri povpraševanja po Iličiću," je Zamparini povedal za Radio 1. "Ampak najresnejša je od neke druge velike italijanske ekipe, ki ni Roma. (Športni direktor Rome, Walter) Sabatini mi vedno govori, da nima denarja pri Romi, ampak to ni res," je še dodal nepotrpežljivi lastnik rožnato-črnih, ki je s škandaloznim najemanjem in odpuščanjem trenerjev kot po tekočem traku tudi eden glavnih krivcev za nastalo situacijo.

Iličića že dalj časa povezujejo z AS Romo, kjer deluje nekdanji športni direktor Palerma Walter Sabatini. Čeprav je Zamparini še decembra zatrdil, da svojega kranjskega bisera ne bi dal niti za 30 milijonov evrov, je Iličić po seriji zadetkov in dobrih predstav v rožnatem dresu zdaj več kot očitno prevroč, da bi s Palermom igral v drugi ligi.

"Novi Agüero" zabil tri gole

"Iličić je igralec za velike ekipe," je za Sky Sports priznal tudi Zamparini. "Menim, da ne bi bil srečen, če bi ostal pri Palermu. Nekatere velike ekipe mu sledijo, fant mi je rekel, da bi nas zapustil le za kakšnega velikana, toda morda mi ga le uspe prepričati, da ostane."

Zamparini, ki je lokalnim medijem poslal tudi uradno pismo navijačem, v katerem se je (seveda) znova opravičil za svojo zgrešeno politiko, je še zatrdil, da bo zgradil močno moštvo, ki se bo vrtelo okrog Južnoameričanov Abela Hernándeza in Paula Dybale. Argentinca je Zamparini ob predstavitvi označil za novega Sergia Agüera. Zabil je tri gole v celotni sezoni.

"Napravili bomo tekmovalen Palermo za igranje v Serie B. V preteklosti smo imeli v ekipi igralce kalibra (Javier) Pastore, Amauri in (Luca) Toni. Novi Palermo se bo pobral s Hernándezom in Dybalo, ki bosta delala razliko. Poleg njiju bomo zgradili tekmovalen Palermo. Serie B ni pekel," je še pribil poslovnež iz Furlanije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.