Šport > Nogomet
13 ogledov

Navijači Čechu grozijo s smrtjo

petr čech EPA
Navijači Chelseaja so nekdanjega vratarja Petra Čecha, ki je prestopil v Arsenal, označili za ''kačo'' in ''izdajalca'', nekateri mu celo grozijo s smrtjo.

Arsenal je v ponedeljek uradno potrdil 15 milijonov evrov vreden prestop Petra Čecha, ki je po več kot desetletju zapustil Stamford Bridge in okrepil mestnega tekmeca, kar je razjezilo marsikaterega navijača modre ekipe.

''Še zadnjič se poslovi od svoje družine,'' je zapisal razjarjeni navijač londonskega velikana. ''J**i se, Petr Čech, ti pr*****a kača. Ne morem verjeti, da si šel v j***ni Arsenal. Želim si, da bi Stephen Hunt končal tvoje življenje. Po*****a p***a,'' je dodal drugi.

''Kača'', ''Judež'', ''izdajalec'' je le nekaj najpogostejših izrazov, s katerimi navijači Chelseaja dan po prestopu obmetavajo dolgoletnega čuvaja mreže in enega najboljših vratarjev v zgodovini kluba. ''Ko bomo igrali z Arsenalom, bomo na Bridge prinesel puško. Lepo bo videti Čechovo kri na zelenici,'' se glasi eden od zapisov na Twitterju.
Čech je priznal, da je bila odločitev za prestop ena najtežjih v njegovi karieri. Navijačem je poskušal pojasniti, da si je želel večje minutaže, čeprav je vedno verjel, da bo kariero končal pri Chelseaju. Ker si je želel ostati v Londonu, je bil Arsenal njegova najboljša izbira.

Čeprav so njegovi razlogi tehtni, nenazadnje bi bil pri Chelseaju le zamenjava za Thibauta Courtoisa, pa jih nekateri navijači niso pripravljeni sprejeti. Eden je zaradi izdaje zažgal njegov dres, drugi mu je s pomočjo pohotoshopa dodal kačjo glavo, tretji se je poigral z njegovo uradno stranjo na spletni enciklopediji Wikipedia. ''Čech je kača, ki nosi čelado in igra kot vratar za angleški klub Arsenal,'' je zapisal.
Čech je v petek prestal zdravniški pregled in v ponedeljek uradno postal topničar. Legendarni vratar je razkril, da ga v prestop prepričal pogovor z reprezentančnim kolegom Tomasom Rosickym, sicer dolgoletnim članom londonskega kluba. ''Ja, pogovarjala sva se o tem. Vedno je bil zelo vesel in rad igra za Arsenal. Navdušen je bil nad idejo, da bi se to lahko zgodilo. Povedal mi je ogromno lepih stvari in to je bil eden od razlogov, da sem se tako odločil in se sestal z Arsenalom. Potem so se začeli pogovori in zdaj smo tukaj. Vesel sem, da se je tako zgodilo,'' je v prvem intervjuju kot novopečeni nogometaš Arsenala povedal 33-letnik.

Prestop je odobril lastnik Chelseaja Roman Abramovič, čeprav si je José Mourinho želel, da bi vratar ostal na Stamford Bridgeu. Čecha je k prestopu spodbudil tudi francoski strateg Arsene Wenger. ''Prepričal me je, da je to pravi korak in da gre za klub z velikimi ambicijami. Po pogovoru z njim sem prepričan, da sem našel ekipo, ki si želi biti uspešna in izzvati najboljše v Evropi. Arsenalovi navijači čakajo na naslov Premier League in to je moja priložnost, da s svojimi izkušnjami pripomorem k temu cilju,'' je povedal Čech.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.