Šport > Nogomet
28 ogledov

Navijači Hulla: "Bodite mirni, podajte Korenu!"

Robert Koren Hull City poster Ambernectar.org
Robert Koren je zaznamoval konec tedna slovenskih legionarjev z izvrstnim golom za Hull City, s katerim je tigrom prinesel zmago nad Leicester Cityjem, ki ga je pred manj kot tremi tedni prevzel nekdanji trener Hulla Nigel Pearson (2:1). Korenove predstave v oranžno-črnem dresu so celo tako dobre, da navijači na neuradni spletni strani kluba predlagajo tisk majic z napisom: "Bodite mirni, podajte Korenu!"

Bodoči ali morda že bivši slovenski reprezentant Robert Koren je novi idol navijačev Hull Cityja. V letošnji sezoni je praktično nezamenljiv člen sredine igrišča, njegov gol Leicester Cityju (peti v sezoni) pa je bil še toliko bolj pomemben, ker so tigri premagali svojega nekdanjega trenerja Nigela Pearsona, ki jih je zapustil zaradi bogate ponudbe lisic, s seboj pa je baje poskušal vzeti tudi Korena. "Ti pohlepni pan**t!" so Pearsona 18 dni po njegovem odhodu iz Hulla pozdravili domači navijači, štajerski vezist pa jim je s fantastičnim golom v 88. minuti prinesel eno najslajših zmag v zadnjih letih.

"Gre za nas, gre za Hull City," je po tekmi dejal Koren. "Moramo razmišljati o sebi, vsi morajo držati skupaj, razmišljati o Hull Cityju, Nigelu pa zaželeti vse najboljše. Razumem navijače in res sem vesel, da smo osvojili tri točke." Koren je dve minuti pred koncem tekme dobil žogo na robu kazenskega prostora in jo s svojo slabšo levico poslal mimo nemočnega Casperja Schmeichla, sina legendarnega vratarja Manchestra Uniteda Petra Schmeichla. Hull je trenutno osmi in s tekmo manj za dve točki zaostaja za šestim mestom, ki ob koncu sezone prinaša play-off za vstop v Premier League.

"Nisem bil preveč presenečen, ko je (Pearson, op. a.) odšel. To je nogomet," je nadaljeval Koren. "Naši navijači to težko razumejo, toda vsi se strinjamo, da bi ravnali enako, če bi nekje drugje dobili več denarja. Seveda ni bilo lepo, ko je zapustil ekipo, ki jo je pripeljal in poskušal na njej graditi. Škoda je, ampak moramo iti naprej in imeti svojo lastno računico. Nick (Barmby, op. a.) opravlja izvrstno delo in ima veliko izkušenj, tako da moramo držati skupaj in razmišljati o sebi."

Vodenje prve ekipe je po Pearsonovem odhodu prevzel nekdanji Hullov nogometaš Nick Barmby, za katerega je bila to druga zmaga po dveh zaporednih porazih. Z zmago proti Birminghamu, zadnjemu nasprotniku Maribora v skupinskem delu Evropske lige, bi se Hull spet prebil na tako želeno šesto mesto, kar je kot cilj izpostavil tudi Koren.

"To so velike tri točke, saj smo imeli slab niz na zadnjih petih tekmah," je dejal bivši kapetan reprezentance. "Upajmo, da bomo lahko na tem še gradili. Razmišljati moramo o Hull Cityju, moramo pa končati vsaj med prvimi šestimi. Naš cilj je, da smo do konca sezone tako blizu prvemu in drugemu mestu, kot je le mogoče. Na koncu, če ne bomo imeli sreče, pa bomo morali biti med prvimi šestimi. Nick hoče, da igramo nogomet in uživamo v igri. Poskušamo igrati dober nogomet, toda vemo, da so točke tiste, ki štejejo."

Koren je Leicestru zabil že peti gol sezone, s čimer se nevarno bliža svojemu rekordnemu dosežku iz sezone 2007/08, ko je v dresu West Bromwich Albiona tresel devetkrat. Koren je Hullu zmago prinesel na kar treh izmed zadnjih štirih tekem, po izračunih angleških kolegov pa so samo njegovi goli klubu prinesli sedem točk. Njegova pogodba se izteče poleti, vprašanjem o svoji prihodnosti pa se je izognil:

"Razmišljam le o Birminghamu. Videli bomo, kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Osredotočen sem samo na svoje delo za ekipo. Prihaja še veliko tekem in zdaj ni čas, da bi govorili o pogodbah. Vsi morajo biti osredotočeni in videli bomo, kaj se bo zgodilo."

Sarma zadal nov udarec Interju, Palermo izgubljen v megli

Na preostalih tekmah slovenskih legionarjev je največji skalp uspel Samirju Handanoviću, ki je z Udinesejem na San Siru premagal Inter (1:0). Videmčani bi kmalu zapravili zmago, saj je enajstmetrovko pri rezultatu 1:0 zapravil kapetan Antonio Di Natale, Nerazzurri pa so imeli v izdihljajih tekme tudi sami na voljo strel z bele točke, a je Giampaolu Pazziniju spodrsnilo in žoga je zletela visoko prek Handanovićeve prečke. Udinese tako ostaja le dve točki za vodilnim Juventusom.

Palermo je z Josipom Iličićem in Arminom Bačinovićem odigral katastrofalno tekmo v megleni Parmi in le po čudežu ostal nepremagan (0:0). Navdušujoči mladi talent Sebastian Giovinco se je z lahkoto sprehajal mimo rožnatih majic, a skupaj s soigralci ni znal zaključiti akcij. Nič čudnega, ko se je nad stadionom vila tako gosta megla, da je bila tekma na robu regularnosti. Eden izmed navijačev Parme je na YouTubu kasneje objavil videoposnetek s tribune, ki ga je pomenljivo naslovil "Zakaj sem se vrnil domov". Video si poglejte spodaj. Brez golov sta remizirala tudi Boštjan Cesar in Bojan Jokić s Chievom. Pri dolgočasnem remiju je sodeloval le Cesar.

Tim Matavž je s PSV Eindhovnom izgubil derbi pri Feyenoordu, kljub 90 minutam pa je njegova strelska statistika ostala prazna (0:2). Medtem ko Marko Šuler še naprej sedi na klopi Genta, sta njegova soigralca Zlatan Ljubijankić in Matija Škarabot odigrala celo tekmo ob remiju proti Standardu (0:0).

Megla na tekmi med Parmo in Palermom:

Takole so konec tedna igrali slovenski nogometni legionarji:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.